Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv zkrmování sojového a řepkového extrahovaného šrotu na množství a složení mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872330" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872330 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv zkrmování sojového a řepkového extrahovaného šrotu na množství a složení mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předmětem studie bylo srovnat efekt krmení pomocí řepkových a sojových komponent na množství a složení mléka dojnic. Pokus byl proveden na 12 laktujících kravách rozdělených do dvou skupin - kontrolní (označená R) a experimentální (S). Dojivost byla vyšší ve skupině S (P { 0.05). Koncentrace protein, tuku a kaseinu nebyla ovlivněna pokusem (P } 0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of feeding soybean meal and rapeseed meal on the yield and composition of milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to compare the effect of diet suplemented with soybean meal and rapeseed meal on yield and composition of milk. The experiment was carried out on 12 lactating dairy cows, that were divided into 2 groups, R (control) and S (experimental). During the experiment cows were fed on a basal diet based on mixed maize silage and lucerne and peas haylage. Diet was supplemented with either rapeseed meal (R) or soybean meal (S). The experiment was carried out in the form of cross-over design and was divided into 2 periods of 14 days (11 days of preliminary period followed by a 3 ? day collecting period). DM intake did not differ significantly between groups (P } 0.05). Milk yield in group S was higher than in group R (P { 0.05). Concentrationof protein, fat and casein was not affected by the treatment (P } 0.05), however daily yield of lactose and urea was higher in S than in R (P { 0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.

  • ISBN

    978-80-8077-334-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    171-173

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    8. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku