Vliv zkrmování sojového a řepkového extrahovaného šrotu na množství a složení mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872330" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872330 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv zkrmování sojového a řepkového extrahovaného šrotu na množství a složení mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Předmětem studie bylo srovnat efekt krmení pomocí řepkových a sojových komponent na množství a složení mléka dojnic. Pokus byl proveden na 12 laktujících kravách rozdělených do dvou skupin - kontrolní (označená R) a experimentální (S). Dojivost byla vyšší ve skupině S (P { 0.05). Koncentrace protein, tuku a kaseinu nebyla ovlivněna pokusem (P } 0.05).
Název v anglickém jazyce
The effect of feeding soybean meal and rapeseed meal on the yield and composition of milk
Popis výsledku anglicky
The aim of study was to compare the effect of diet suplemented with soybean meal and rapeseed meal on yield and composition of milk. The experiment was carried out on 12 lactating dairy cows, that were divided into 2 groups, R (control) and S (experimental). During the experiment cows were fed on a basal diet based on mixed maize silage and lucerne and peas haylage. Diet was supplemented with either rapeseed meal (R) or soybean meal (S). The experiment was carried out in the form of cross-over design and was divided into 2 periods of 14 days (11 days of preliminary period followed by a 3 ? day collecting period). DM intake did not differ significantly between groups (P } 0.05). Milk yield in group S was higher than in group R (P { 0.05). Concentrationof protein, fat and casein was not affected by the treatment (P } 0.05), however daily yield of lactose and urea was higher in S than in R (P { 0.05).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
ISBN
978-80-8077-334-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
171-173
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
8. 5. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—