Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv sojového proteinu obohaceného esenciálními aminokyselinami podaného do bachoru dojnic ve formě ruminálně chráněných tablet na profil aminokyselin kaseinu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A8P006013" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:8P006013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of soya protein enriched with essential amino acids added to rumen of dairy cows in a form of rumen-protected tablets on the amino acid profiles of casein.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the effect of purified soya-protein HP300 enriched with the essential amino acids lysine, methionine and histidine added to rumen of lactating dairy cows either in a form of rumen-protected tablets or non-tableted mixture on the casein content and yield and changes in the amino acid profiles of casein. The experiment was carried out on three lactating dairy cows H100 fitted with ruminal and duodenal cannulas. Cows were fed on a diet based on a corn silage, alfalfahay and a supplemental mixture. The experiment was divided into 4 periods of 3 d (10 d preliminary and 3 d experimental period). In the first period one cow received the rumen-protected tablets (T group) and the others two received the non-tableted mixture (C group). In the subsequent period the rate of cows was antipodal. The casein content and yield was significantly higher in the T group in comparison to group C (2.70% and 477.96 g/d vs. 2.46% and 407.82 g/d, P<0.05). The increases in

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of soya protein enriched with essential amino acids added to rumen of dairy cows in a form of rumen-protected tablets on the amino acid profiles of casein.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the effect of purified soya-protein HP300 enriched with the essential amino acids lysine, methionine and histidine added to rumen of lactating dairy cows either in a form of rumen-protected tablets or non-tableted mixture on the casein content and yield and changes in the amino acid profiles of casein. The experiment was carried out on three lactating dairy cows H100 fitted with ruminal and duodenal cannulas. Cows were fed on a diet based on a corn silage, alfalfahay and a supplemental mixture. The experiment was divided into 4 periods of 3 d (10 d preliminary and 3 d experimental period). In the first period one cow received the rumen-protected tablets (T group) and the others two received the non-tableted mixture (C group). In the subsequent period the rate of cows was antipodal. The casein content and yield was significantly higher in the T group in comparison to group C (2.70% and 477.96 g/d vs. 2.46% and 407.82 g/d, P<0.05). The increases in

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů