Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detekce patogenních druhů rodu Bacillus v syrovém kravském mléku a jogurtu pomocí restrikční analýzy amplifikované rDNA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005628" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005628 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Method of the amplification of the conserved 16S rRNA-gene followed by restriction digestions with different restriction enzymes allow to get different unique restriction patterns. They offer even phylogenetic differentiation between the most Bacillus species. The whole procedure of DNA-extraction (starting from pure microbial culture), amplification of the 16S rRNA, restriction digestion and electrophoretic separation takes five days.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis

  • Popis výsledku anglicky

    Method of the amplification of the conserved 16S rRNA-gene followed by restriction digestions with different restriction enzymes allow to get different unique restriction patterns. They offer even phylogenetic differentiation between the most Bacillus species. The whole procedure of DNA-extraction (starting from pure microbial culture), amplification of the 16S rRNA, restriction digestion and electrophoretic separation takes five days.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4004" target="_blank" >QF4004: Vývoj metody pro určení původu kontaminace finálních mléčných výrobků potravními patogeny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel

  • ISBN

    978-80-8069-861-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    255-258

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    28. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku