Detekce patogenních druhů rodu Bacillus v syrovém kravském mléku a jogurtu pomocí restrikční analýzy amplifikované rDNA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005628" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005628 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis
Popis výsledku v původním jazyce
Method of the amplification of the conserved 16S rRNA-gene followed by restriction digestions with different restriction enzymes allow to get different unique restriction patterns. They offer even phylogenetic differentiation between the most Bacillus species. The whole procedure of DNA-extraction (starting from pure microbial culture), amplification of the 16S rRNA, restriction digestion and electrophoretic separation takes five days.
Název v anglickém jazyce
Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis
Popis výsledku anglicky
Method of the amplification of the conserved 16S rRNA-gene followed by restriction digestions with different restriction enzymes allow to get different unique restriction patterns. They offer even phylogenetic differentiation between the most Bacillus species. The whole procedure of DNA-extraction (starting from pure microbial culture), amplification of the 16S rRNA, restriction digestion and electrophoretic separation takes five days.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4004" target="_blank" >QF4004: Vývoj metody pro určení původu kontaminace finálních mléčných výrobků potravními patogeny</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel
ISBN
978-80-8069-861-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
255-258
Název nakladatele
Slovenská pol´nohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
28. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—