Vliv doplňku leucinu na pre- a postprandiální změny v koncentraci leucinu, isoleucinu a valinu v krevní plazmě dojnic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005985" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005985 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of supplemental leucine on pre- and postprandial changes in plasma concentrations of leucine, isoleucine and valine in dairy cows
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this study was to determine the effect of rumen-protected tablets with leucine on pre- and postprandial changes in plasma concentrations of branched-chain AA of dairy cows. The experiment was carried out on four lactating Holstein cows in the form of ?cross-over design? where 2 cows received the control diet (C) and another 2 received the experimental diet supplemented with leucine (L). Cows were fed individually twice daily ad libitum the diet based on corn silage, alfalfa hay and a supplemental mixture. During the experimental period the milk yield was monitored. Last day of each experimental period blood samples were taken in four intervals (6.30, 8.30, 10.30, 12.30) for the determination of amino acids level. Any significant changes in plasma concentrations of BCAA were not registered (P>0.05).
Název v anglickém jazyce
Effect of supplemental leucine on pre- and postprandial changes in plasma concentrations of leucine, isoleucine and valine in dairy cows
Popis výsledku anglicky
The objective of this study was to determine the effect of rumen-protected tablets with leucine on pre- and postprandial changes in plasma concentrations of branched-chain AA of dairy cows. The experiment was carried out on four lactating Holstein cows in the form of ?cross-over design? where 2 cows received the control diet (C) and another 2 received the experimental diet supplemented with leucine (L). Cows were fed individually twice daily ad libitum the diet based on corn silage, alfalfa hay and a supplemental mixture. During the experimental period the milk yield was monitored. Last day of each experimental period blood samples were taken in four intervals (6.30, 8.30, 10.30, 12.30) for the determination of amino acids level. Any significant changes in plasma concentrations of BCAA were not registered (P>0.05).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
VII. Kábrtovy dietetické dny O zdravotní nezávadnosti a produkční účinnosti krmiv
ISBN
978-80-7305-002-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
331
Strana od-do
247-251
Název nakladatele
VFU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—