Vliv doplňku leucinu na pre- a postprandiální změny v koncentraci methioninu v plasmě dojnic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P006010" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P006010 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of supplemental leucine on pre- and postprandial changes in plasma concentrations of methionine in dairy cows
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this experiment was to determine the posible effect of supplemental leucine on pre- and postprandial concentrations of plasma methionine. The experiment was carried out on four lactating Holstein cows weighing on average 527 kg (SEM = 31.5) in the form of ?cross-over design? and was divided into 2 periods of 14 d. Cows were fed individually twice daily ad libitum the diet based on corn silage, alfalfa hay and a supplemental mixture. The control diet (C) was defficient in leucine, the experimental diet (Leu) was supplemented with leucine added in the form of rumen protected tablets. The dry matter intake, milk yield and percentage of milk fat and protein were not affected by the treatment (P>0.05). Pre- and postprandial changes in plasma concentration of methionine did not show any significant differences between experimental groups (P>0.05). The overall mean plasma concentration of methionine in C was 4.11 and in Leu 3.97 mg/g and was not significantly different (P>0.0
Název v anglickém jazyce
The effect of supplemental leucine on pre- and postprandial changes in plasma concentrations of methionine in dairy cows
Popis výsledku anglicky
The objective of this experiment was to determine the posible effect of supplemental leucine on pre- and postprandial concentrations of plasma methionine. The experiment was carried out on four lactating Holstein cows weighing on average 527 kg (SEM = 31.5) in the form of ?cross-over design? and was divided into 2 periods of 14 d. Cows were fed individually twice daily ad libitum the diet based on corn silage, alfalfa hay and a supplemental mixture. The control diet (C) was defficient in leucine, the experimental diet (Leu) was supplemented with leucine added in the form of rumen protected tablets. The dry matter intake, milk yield and percentage of milk fat and protein were not affected by the treatment (P>0.05). Pre- and postprandial changes in plasma concentration of methionine did not show any significant differences between experimental groups (P>0.05). The overall mean plasma concentration of methionine in C was 4.11 and in Leu 3.97 mg/g and was not significantly different (P>0.0
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygieniké faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)
ISBN
80-903142-8-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
135-139
Název nakladatele
Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.
Místo vydání
Rapotín
Místo konání akce
Pohořelice
Datum konání akce
23. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—