Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Difference in Subjective Accessibility of On Demand Recall of Visual, Taste, and Olfactory Memories

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12110%2F18%3A43895866" target="_blank" >RIV/60076658:12110/18:43895866 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11120/18:43916166

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1155/2018/1630437" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1155/2018/1630437</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1155/2018/1630437" target="_blank" >10.1155/2018/1630437</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Difference in Subjective Accessibility of On Demand Recall of Visual, Taste, and Olfactory Memories

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We present here significant difference in the evocation capability between sensory memories (visual, taste, and olfactory) throughout certain categories of the population. As object for this memory recall we selected French fries that are simple and generally known. From daily life we may intuitively feel that there is much better recall of the visual and auditory memory compared to the taste and olfactory ones. Our results in young (age 12-21 years) mostly females and some males show low capacity for smell and taste memory recall compared to far greater visual memory recall. This situation raises question whether we could train smell and taste memory recall so that it could become similar to visual or auditory ones. In our article we design technique of the volunteers training that could potentially lead to an increase in the capacity of their taste and olfactory memory recollection.

  • Název v anglickém jazyce

    Difference in Subjective Accessibility of On Demand Recall of Visual, Taste, and Olfactory Memories

  • Popis výsledku anglicky

    We present here significant difference in the evocation capability between sensory memories (visual, taste, and olfactory) throughout certain categories of the population. As object for this memory recall we selected French fries that are simple and generally known. From daily life we may intuitively feel that there is much better recall of the visual and auditory memory compared to the taste and olfactory ones. Our results in young (age 12-21 years) mostly females and some males show low capacity for smell and taste memory recall compared to far greater visual memory recall. This situation raises question whether we could train smell and taste memory recall so that it could become similar to visual or auditory ones. In our article we design technique of the volunteers training that could potentially lead to an increase in the capacity of their taste and olfactory memory recollection.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30103 - Neurosciences (including psychophysiology)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biomed Research International

  • ISSN

    2314-6133

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    leden 2018

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000419541300001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85042638038