Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorická analýza sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000063" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorická analýza sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poster: Senzorická analýza je vědecká disciplína používaná k vyvolání, měření a analyzování reakcí těch charakteristik potravin, které jsou vnímány zrakovým, čichovým, chuťovým, sluchovým a hmatovým smyslem. Jedná se o hodnocení potravin bezprostředně našimi smysly, včetně zpracování výsledků lidským centrálním nervovým systémem. Nejvýznamnější senzoricky aktivní látky jsou látky vonné (ovlivňující vůni potravin), látky chuťové (udílející potravinám chuť), látky barevné (udílející potravinám barvu) a látky určující texturu potravin. 40. pivovarsko-sladařský seminář, 21. - 22. 10. 2021, Ostrava - Dolní Vítkovice, ČR.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory analysis of malt

  • Popis výsledku anglicky

    Poster: Sensory analysis is a scientific discipline used to elicit, measure and analyze the reactions of those food characteristics that are perceived by the visual, olfactory, taste, auditory and tactile senses. It is the evaluation of food directly by our senses, including the processing of results by the human central nervous system. The most important sensory active substances are fragrant substances (influencing the smell of food), taste substances (imparting taste to food), color substances (imparting color to food) and substances determining the texture of food. 40th Brewing and malting seminar, October 21-22, 2021, Ostrava - Dolní Vítkovice, CZ.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů