Senzorická analýza sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000063" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000063 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorická analýza sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Poster: Senzorická analýza je vědecká disciplína používaná k vyvolání, měření a analyzování reakcí těch charakteristik potravin, které jsou vnímány zrakovým, čichovým, chuťovým, sluchovým a hmatovým smyslem. Jedná se o hodnocení potravin bezprostředně našimi smysly, včetně zpracování výsledků lidským centrálním nervovým systémem. Nejvýznamnější senzoricky aktivní látky jsou látky vonné (ovlivňující vůni potravin), látky chuťové (udílející potravinám chuť), látky barevné (udílející potravinám barvu) a látky určující texturu potravin. 40. pivovarsko-sladařský seminář, 21. - 22. 10. 2021, Ostrava - Dolní Vítkovice, ČR.
Název v anglickém jazyce
Sensory analysis of malt
Popis výsledku anglicky
Poster: Sensory analysis is a scientific discipline used to elicit, measure and analyze the reactions of those food characteristics that are perceived by the visual, olfactory, taste, auditory and tactile senses. It is the evaluation of food directly by our senses, including the processing of results by the human central nervous system. The most important sensory active substances are fragrant substances (influencing the smell of food), taste substances (imparting taste to food), color substances (imparting color to food) and substances determining the texture of food. 40th Brewing and malting seminar, October 21-22, 2021, Ostrava - Dolní Vítkovice, CZ.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů