Bezpečná výživa 2011 - Změny při zpracování potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892859" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892859 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bezpečná výživa 2011 - Změny při zpracování potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Přednášky: Změny v potravinách při technologickém a kulinárním zpracování - vývoj barvy, vůně a chuti, vznik biologicky aktivních látek; Pohled mikrobiologa na význam tepelných úprav potravin; Využití senzorické analýzy při hodnocení změn v potravinách;Onemocnění, při nichž je třeba omezit příjem vybraných tepelně zpracovaných potravin; Rizikové látky, které se mohou tvořit při tepelném zpracování potravin; Změny nutriční jakosti při tepelném zpracování potravin; Využití obrazové analýzy při hodnocenízměn v potravinách; Oxidace tuků - proces, který vede ke zhoršení vůně a chuti potravin a k tvorbě rizikových látek.
Název v anglickém jazyce
Safe Nutrition 2011 - Changes in food processing
Popis výsledku anglicky
Lectures: Changes of nutrient during technology and culinary processing - the development of color, smell and taste, the formation of biologically active substances; Microbiologist view of the importance of heat treatment of food; The use of sensory analysis in assessing changes in food; A disease in which the need to limit intake of selected heat-processed foods; Hazardous substances can be formed during thermal food processing; Changes in nutritional quality during thermal processing of food; Use of image analysis in the evaluation of changes in food; Oxidation of lipids - a process that leads to the deterioration of smell and taste of foods and the formation of hazardous substances
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
78
Počet zahraničních účastníků
0
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce