Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003919" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003919 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Senzorická analýza vín představuje hodnocení kvality a intenzity vjemů, které jsou vytvářené jejich organoleptickými vlastnostmi, smyslovými orgány. Prostřednictvím našich receptorů a zkušeností uložených v paměti víno poznáváme, identifikujeme, srovnáváme, popisujeme a klasifikujeme.Mezi základní posuzované organoleptické znaky révových vín patří vzhled, vůně a chuť. Hodnocení vzhledu se skládá z posouzení čistoty vzhledu, perlení, fluidity a barvy vína. Vůni a chuť vína hodnotíme na základě senzorického posouzení její kvality, intenzity a harmonie, tedy látkového složení těkavých netěkavých látek, jejich kvantitativního obsahu, vzájemné rovnováhy a jemnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    The actual requirements on sensory wine quality

  • Popis výsledku anglicky

    The sensory analysis of wine means evaluation of quality and intensity of sensation creating organoleptic attributes by the sense organs. Wine is recognized, identified, compared, described and classified by the receptors and experience. Primary assessedwine organoleptic attributes are appearance, smell and taste of wine. Examination of wine appearance consists of assessment a cleanness, sparkling, fluidity and color. Smell and taste of wine is assessed by the sensory analysis of quality, intensity andharmony, so a composition of volatile and non-volatile substances, their quantitative contents, balances and gentleness.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Senzorická analýza potravin a vody

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    22-23

  • Název nakladatele

    Český institut pro akreditaci

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku