Základy senzorické analýzy pitné vody
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F24%3A00014690" target="_blank" >RIV/75010330:_____/24:00014690 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://szu.cz/wp-content/uploads/2024/10/Zaklady_senzoricke_analyzy_240830.pdf" target="_blank" >https://szu.cz/wp-content/uploads/2024/10/Zaklady_senzoricke_analyzy_240830.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Základy senzorické analýzy pitné vody
Popis výsledku v původním jazyce
Státní zdravotní ústav vydal první ucelenou českou příručku pro senzorické hodnocení kvality pitné vody, tedy pro hodnocení pachu, chuti a vzhledu vody. Je určena jak pro pracovníky laboratoří, kteří senzorickou analýzu provádějí, tak pro pracovníky provozovatelů vodovodů, kteří se podílejí na šetření a řešení problémů s pachem, chutí nebo vzhledem vody. Cílem příručky je zvýšit úroveň senzorické analýzy vody v České republice a povědomí o důležitosti organoleptických vlastností pitné vody pro odběratele/spotřebitele.
Název v anglickém jazyce
Fundamentals of sensory analysis of drinking water
Popis výsledku anglicky
The National Institute of Public Health has published the first comprehensive Czech guide for sensory assessment of drinking water quality, i.e. for assessing the smell, taste and appearance of water. It is intended both for laboratory workers who perform sensory analysis and for workers of water supply operators who are involved in investigating and solving problems with the smell, taste or appearance of water. The aim of the guide is to increase the level of sensory analysis of water in the Czech Republic and awareness of the importance of organoleptic properties of drinking water for customers/consumers.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
30304 - Public and environmental health
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TL03000252" target="_blank" >TL03000252: Kohoutkovou nebo balenou: Bariéry a motivace konzumace pitné vody</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7071-451-5
Počet stran knihy
95
Název nakladatele
Státní zdravotní ústav
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—