Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Základy senzorické analýzy pitné vody

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F24%3A00014690" target="_blank" >RIV/75010330:_____/24:00014690 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://szu.cz/wp-content/uploads/2024/10/Zaklady_senzoricke_analyzy_240830.pdf" target="_blank" >https://szu.cz/wp-content/uploads/2024/10/Zaklady_senzoricke_analyzy_240830.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Základy senzorické analýzy pitné vody

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Státní zdravotní ústav vydal první ucelenou českou příručku pro senzorické hodnocení kvality pitné vody, tedy pro hodnocení pachu, chuti a vzhledu vody. Je určena jak pro pracovníky laboratoří, kteří senzorickou analýzu provádějí, tak pro pracovníky provozovatelů vodovodů, kteří se podílejí na šetření a řešení problémů s pachem, chutí nebo vzhledem vody. Cílem příručky je zvýšit úroveň senzorické analýzy vody v České republice a povědomí o důležitosti organoleptických vlastností pitné vody pro odběratele/spotřebitele.

  • Název v anglickém jazyce

    Fundamentals of sensory analysis of drinking water

  • Popis výsledku anglicky

    The National Institute of Public Health has published the first comprehensive Czech guide for sensory assessment of drinking water quality, i.e. for assessing the smell, taste and appearance of water. It is intended both for laboratory workers who perform sensory analysis and for workers of water supply operators who are involved in investigating and solving problems with the smell, taste or appearance of water. The aim of the guide is to increase the level of sensory analysis of water in the Czech Republic and awareness of the importance of organoleptic properties of drinking water for customers/consumers.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30304 - Public and environmental health

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TL03000252" target="_blank" >TL03000252: Kohoutkovou nebo balenou: Bariéry a motivace konzumace pitné vody</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-7071-451-5

  • Počet stran knihy

    95

  • Název nakladatele

    Státní zdravotní ústav

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy