Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of Nitrogen Fertilization on Ratio Between Starch and Protein Content in Potato Tubers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002432" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002432 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Influence of Nitrogen Fertilization on Ratio Between Starch and Protein Content in Potato Tubers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V tomto příspěvku je hodnocen vliv dusíkatého hnojení na poměr mezi obsahy škrobu a bílkovin v hlízách brambor. Pro získání rostlinného materiálu byly založeny přesné polní maloparcelkové pokusy na dvou pěstitelských lokalitách. V každém pokusu bylo zvoleno celkem pět variant hnojení: 2 kontrolní varianty (varianta A - bez hnojení; varianta B - bez N hnojení + P, K hnojení) a 3 varianty s N hnojením (varianta C - 60 kg N + P, K hnojení; varianta D - 120 kg N + P, K hnojení; varianta E - 100 + 20 kg N +P, K hnojení). V pokusech byly testovány tři odrůdy s rozdílnou délkou vegetační doby (Marabel, Karin, Rosella). V tomto článku jsou prezentovány dvouleté výsledky polních pokusů. Z dosažených výsledků lze potvrdit, že poměr mezi obsahem škrobu a bílkovin je ovlivňován ročníkem, odrůdou a dusíkatým hnojením.V průměrném hodnocení (obou ročníků) se poměry škrobu a bílkovin pohybují od hodnoty poměrně široké 29,9 (odrůda Karin, varianta A) k podstatně užší hodnotě 12,7 (odrůda Marabel, vari

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Nitrogen Fertilization on Ratio Between Starch and Protein Content in Potato Tubers

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of nitrogen fertilization on the ratio between starch and protein content in potato tuberos is evalueted in this paper. the extrakt field trials were established during two growing season on two lacalities. In both localities, it was chosen, in total, five variants of fertilization: two control variants (variant A - without fertilization+; variant b - without N fertilization with P, K fertilization) and three variants with nitrogenous fertilization (variant C - 60 kg N+P,K fertilization; variant D 120 kg N+P, K fertilization; variant E - 100 + 20 kg N+P, K fertilization). Three varieties with different vegetative period (Marabel, Karin a Rosella) were assayed in these field trials. Two years' results of field trials are presented in thispaper. The results confirm that the ratio between starch and protein content is influenced by year, variety and nitrogenous fertilization. In mean evalution (both years), the ratios between starch and protein content have relatively wide

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Collection of scientific papers, Faculty of agriculture in České Budějovice : series for crop scienc

  • ISSN

    1212-0731

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus