Solution of Enery Deficiency in Dairy Cows in First Period of Laktation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002446" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002446 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Solution of Enery Deficiency in Dairy Cows in First Period of Laktation
Popis výsledku v původním jazyce
Po otelení vykazují dojené krávy negativní energetickou bilanci, protože produkci velkého množství mléka nejsou schopny vyrovnat dostatečným příjmem živin. To je počátkem metabolické poruchy - ketózy. Jedním ze způsobů, kterými lze řešit energetickou deficienci je zkrmování energetického doplňku - PROPYLENEGLYKOLu. Cílem této práce je ověření účinku propylenglykolu v krmné dávce. Sledovali jsme vliv zkrmování PROPYLENGLYKOLu na produkci mléka, složení mléka a krevního séra u holštýnských krav. Experiment trval 70 dní a přídavek byl zkrmován v denní dávce 200 g na kus. Produkce mléka vzrostla během prvních 45 dnů pokusu o 8,3 %. Celkový nádoj za laktaci se rovněž zvýšil o 2,9 %. Obsah všech složek mléka byl vyšší po aplikaci PROPYLENGLYKOL. Supported byCEZ J06/98:122200002.
Název v anglickém jazyce
Solution of Energy Deficiency in Dairy Cows in First Period of Lactation
Popis výsledku anglicky
After calving dairy cows approve negative energy balance, because they produce a lot of milk and can not admit sufficient amount of nutrients. This is begin of metabolic disordes - ketosis. One of the way solving energy deficiency is feeding energy supplement - PROPYLENEGLYKOL. Aim of this work was to verify influence of propylene glykol in feed ration. We observed the effect of feeding PROPYLENGLYKOL on milk yield, compose of milk and blood serum at Holstein dairy cows. Experiment lasted 70 days and supplement was feeded in daily ration 200 g per piece. Milk yield increased during first 45 days of experiment about 8,3 %. Milk yield also increased during whole experiment about 2,9 %. The content of all components of milk was higher after PROPYLENGLYKOLapplication. Supported by CEZ J06/98:122200002.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XVII. Sejmik Studenckich Kól Naukowych AR we Wroclawiu
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
PL
Místo vydání
Wroclaw
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—