Concentration of iodine in milk of sheep and goats in South Bohemia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002553" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002553 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Concentration of iodine in milk of sheep and goats in South Bohemia
Popis výsledku v původním jazyce
Concentration of iodine in milk of sheep and goats was analyzed. The sheep and goals were grazed in summer and fed with hay (content of iodine 22.9 to 162.4 mg I×kg-1 DM, 77% less than 100 mg×kg-1) of the local origin in winter. Ewes in pregnancy and lactation received daily 0.2 -0.4 kg of cereal meals. The mean content of iodine in sheep milk reached 105.5 # 114.7 mg×l-1. On 4 farms where iodine was supplemented as mineral lick (35 mg I.kg-1) was the mean concentration of iodine in milk significantly (P<0.01) higher 243.3 # 87.2 mg×l-1 (n=18) in a comparison with those unsupplemented 47.9 # 27.8 mg×l-1 (n = 42). The mean content of iodine in milk of goats 31.6 # 52.1 (1998) and 63.0 # 90.1 mg×l-1 (1999) pointed out that intake of iodine by goats was deficient. A supplementation of goats with edible salt (8 farms) increased significantly (P<0.01) the mean content of iodine in milk (142.1 # 105.8 mg×l-1) in a comparison with those unsupplemented (18.7 # 12,3 mg I×l-1). The content of io
Název v anglickém jazyce
Concentration of iodine in milk of sheep and goats in South Bohemia
Popis výsledku anglicky
Concentration of iodine in milk of sheep and goats was analyzed. The sheep and goals were grazed in summer and fed with hay (content of iodine 22.9 to 162.4 mg I×kg-1 DM, 77% less than 100 mg×kg-1) of the local origin in winter. Ewes in pregnancy and lactation received daily 0.2 -0.4 kg of cereal meals. The mean content of iodine in sheep milk reached 105.5 # 114.7 mg×l-1. On 4 farms where iodine was supplemented as mineral lick (35 mg I.kg-1) was the mean concentration of iodine in milk significantly (P<0.01) higher 243.3 # 87.2 mg×l-1 (n=18) in a comparison with those unsupplemented 47.9 # 27.8 mg×l-1 (n = 42). The mean content of iodine in milk of goats 31.6 # 52.1 (1998) and 63.0 # 90.1 mg×l-1 (1999) pointed out that intake of iodine by goats was deficient. A supplementation of goats with edible salt (8 farms) increased significantly (P<0.01) the mean content of iodine in milk (142.1 # 105.8 mg×l-1) in a comparison with those unsupplemented (18.7 # 12,3 mg I×l-1). The content of io
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9269" target="_blank" >EP9269: Ekologická omezení při suplementaci minerálních látek u skotu a ovcí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mengen- und Spurenelemente
ISBN
1430-9637(3-929
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
DE
Místo vydání
Friedrich-Schiller-Universität, Jena
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—