Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Concentration of iodine in milk of sheep and goats in South Bohemia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002553" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002553 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Concentration of iodine in milk of sheep and goats in South Bohemia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Concentration of iodine in milk of sheep and goats was analyzed. The sheep and goals were grazed in summer and fed with hay (content of iodine 22.9 to 162.4 mg I×kg-1 DM, 77% less than 100 mg×kg-1) of the local origin in winter. Ewes in pregnancy and lactation received daily 0.2 -0.4 kg of cereal meals. The mean content of iodine in sheep milk reached 105.5 # 114.7 mg×l-1. On 4 farms where iodine was supplemented as mineral lick (35 mg I.kg-1) was the mean concentration of iodine in milk significantly (P<0.01) higher 243.3 # 87.2 mg×l-1 (n=18) in a comparison with those unsupplemented 47.9 # 27.8 mg×l-1 (n = 42). The mean content of iodine in milk of goats 31.6 # 52.1 (1998) and 63.0 # 90.1 mg×l-1 (1999) pointed out that intake of iodine by goats was deficient. A supplementation of goats with edible salt (8 farms) increased significantly (P<0.01) the mean content of iodine in milk (142.1 # 105.8 mg×l-1) in a comparison with those unsupplemented (18.7 # 12,3 mg I×l-1). The content of io

  • Název v anglickém jazyce

    Concentration of iodine in milk of sheep and goats in South Bohemia

  • Popis výsledku anglicky

    Concentration of iodine in milk of sheep and goats was analyzed. The sheep and goals were grazed in summer and fed with hay (content of iodine 22.9 to 162.4 mg I×kg-1 DM, 77% less than 100 mg×kg-1) of the local origin in winter. Ewes in pregnancy and lactation received daily 0.2 -0.4 kg of cereal meals. The mean content of iodine in sheep milk reached 105.5 # 114.7 mg×l-1. On 4 farms where iodine was supplemented as mineral lick (35 mg I.kg-1) was the mean concentration of iodine in milk significantly (P<0.01) higher 243.3 # 87.2 mg×l-1 (n=18) in a comparison with those unsupplemented 47.9 # 27.8 mg×l-1 (n = 42). The mean content of iodine in milk of goats 31.6 # 52.1 (1998) and 63.0 # 90.1 mg×l-1 (1999) pointed out that intake of iodine by goats was deficient. A supplementation of goats with edible salt (8 farms) increased significantly (P<0.01) the mean content of iodine in milk (142.1 # 105.8 mg×l-1) in a comparison with those unsupplemented (18.7 # 12,3 mg I×l-1). The content of io

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9269" target="_blank" >EP9269: Ekologická omezení při suplementaci minerálních látek u skotu a ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Mengen- und Spurenelemente

  • ISBN

    1430-9637(3-929

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    DE

  • Místo vydání

    Friedrich-Schiller-Universität, Jena

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku