Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porůstavost u pšenice špaldy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002639" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002639 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Porůstavost u pšenice špaldy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study was aimedat the evaluation of spelt weat (Triticum spelta L.) sprouting. For testing we used five spelt wheat varieties, Lueg, Ostro, Altgold, Rouquin, Oberkulmerschwarzer, from two lacalities (České Budějovice and Humpolec), in the years 1999and 2000. On the control site in České Budějovice we used wheat variety Brea in the year 2000. The method used for the determination of sprouting comprises two indirect methods, namely the method for ear bunches and method of wet chamber. The evaluation was facilititated by usingan evaluation scale ranging from 0-5 and expressing 16 different degrees for sprouting. The material was tested in two subsequent cycles (1.-during the harvest; 2.-after 7 days of storing under laboratory conditions).

  • Název v anglickém jazyce

    Porůstavost u pšenice špaldy

  • Popis výsledku anglicky

    The study was aimedat the evaluation of spelt weat (Triticum spelta L.) sprouting. For testing we used five spelt wheat varieties, Lueg, Ostro, Altgold, Rouquin, Oberkulmerschwarzer, from two lacalities (České Budějovice and Humpolec), in the years 1999and 2000. On the control site in České Budějovice we used wheat variety Brea in the year 2000. The method used for the determination of sprouting comprises two indirect methods, namely the method for ear bunches and method of wet chamber. The evaluation was facilititated by usingan evaluation scale ranging from 0-5 and expressing 16 different degrees for sprouting. The material was tested in two subsequent cycles (1.-during the harvest; 2.-after 7 days of storing under laboratory conditions).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA521%2F97%2F0052" target="_blank" >GA521/97/0052: Studium produkce a kvality alternativních plodin pro zdravou výživu</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Pestovanie a vyžitie obilnín na prelome milénia : zborník z vedeckej konferencie s medzinarodnou účasťou. Nitra, 22. novembra 2000

  • ISBN

    80-7137-783-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VES SPU v Nitre

  • Místo vydání

    Nita

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku