Kontrola tělesné kondice, zdravotního stavu a výživy dojnic a zlepšování jejich reprodukce.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005286" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005286 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26788462:_____/04:00011144 RIV/16193296:_____/04:995770 RIV/48532452:_____/04:995769 RIV/49608851:_____/04:995768
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kontrola tělesné kondice, zdravotního stavu a výživy dojnic a zlepšování jejich reprodukce.
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek kontroly tělesné kondice, zdravotního stavu a výživy dojnic ke zlepšení jejich reprodukce je umožněn vzájemnou vazbou jmenovaných faktorů. Výživa neodpovídající požadavkům krav podle dojivosti a stadia laktace vede ke vzniku produkčních poruch,neodpovídající kondici krav a následně zhoršené reprodukci. Podle současných zkušeností a výzkumných výsledků lze uvedeným rizikům předcházet rutinní kontrolou tělesné kondice a zdravotního stavu krav podle stavu a vývoje některých mléčných ukazatelů (obsahy tuku, bílkovi, močoviny a acetonu, dojivosti atd.). Jedná se o poměrně osvědčené praktické chovatelské metody kontroly výroby mléka a zlepšení reprodukce. Vysvětlení a doporučení těchto metod jsou předmětem této publikace.
Název v anglickém jazyce
Control of the body condition score, health state and nutrition of dairy cows and improvement of their reproduction.
Popis výsledku anglicky
The contribution of control of dairy cow body condition, health state and nutrition for their reproduction improvement is made possible by mutual binding of mentioned factors. Inadequate dairy cow nutrition according to their milk yield and lactation stage causes production disorder occurence, unsuitable body condition of animals and further reproduction worsening. According to present experience and research results it is possible to prevent the mentioned risks by the routine control of body conditionand dairy cow health state in accordance with state and development of some milk parameters, such as fat, protein, urea and acetone contents, milk yield and so on. Mentioned procedures are relatively effective practical breeder methods of milk productionand reproduction improvement management. Explanation and recommendations of above mentioned methods are objects of this publication.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QE0040" target="_blank" >QE0040: Pozitivní ovlivňování kvality mlékárenských výrobků cestou modifikace technologických podmínek v prvovýrobě</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
80-7271-146-6
Počet stran knihy
72
Název nakladatele
Ústav zemědělských a potravinářských informací
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—