Biogenní aminy v pivu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006125" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006125 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biogenic amines in beers
Popis výsledku v původním jazyce
Malt is source of agmatine, putrescine, spermidine and spermine in beers, while tyramine, histamine and cadaverine are amines formed during the main fermentation by contaminating lactic acid bacteria. Amine levels range widely. Tyramine, with levels often exceeding 10mg/l , including non-alcoholic beer, seems to be the main amine with deleterious effects for consumers treated with drugs inhibiting monoamine oxidase.
Název v anglickém jazyce
Biogenic amines in beers
Popis výsledku anglicky
Malt is source of agmatine, putrescine, spermidine and spermine in beers, while tyramine, histamine and cadaverine are amines formed during the main fermentation by contaminating lactic acid bacteria. Amine levels range widely. Tyramine, with levels often exceeding 10mg/l , including non-alcoholic beer, seems to be the main amine with deleterious effects for consumers treated with drugs inhibiting monoamine oxidase.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Biogenically active amines in food, Luxemburg 10.-14.10. 2001
ISBN
92-898-0007-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
197-203
Název nakladatele
Office for Official Publications of the European Communities
Místo vydání
Luxemburg
Místo konání akce
Krems, Austria
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—