Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenní aminy v pivu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006125" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006125 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenic amines in beers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Malt is source of agmatine, putrescine, spermidine and spermine in beers, while tyramine, histamine and cadaverine are amines formed during the main fermentation by contaminating lactic acid bacteria. Amine levels range widely. Tyramine, with levels often exceeding 10mg/l , including non-alcoholic beer, seems to be the main amine with deleterious effects for consumers treated with drugs inhibiting monoamine oxidase.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic amines in beers

  • Popis výsledku anglicky

    Malt is source of agmatine, putrescine, spermidine and spermine in beers, while tyramine, histamine and cadaverine are amines formed during the main fermentation by contaminating lactic acid bacteria. Amine levels range widely. Tyramine, with levels often exceeding 10mg/l , including non-alcoholic beer, seems to be the main amine with deleterious effects for consumers treated with drugs inhibiting monoamine oxidase.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Biogenically active amines in food, Luxemburg 10.-14.10. 2001

  • ISBN

    92-898-0007-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    197-203

  • Název nakladatele

    Office for Official Publications of the European Communities

  • Místo vydání

    Luxemburg

  • Místo konání akce

    Krems, Austria

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku