Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenní aminy ? možná zdravotní rizika v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43872152" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43872152 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Biogenní aminy ? možná zdravotní rizika v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce je zaměřena na výskyt a možná zdravotní rizika biogenních aminů v potravinách. Bylo stanoveno osm nejčastěji se vyskytujících biogenních aminů (histamin, tyramin, fenyletylamin, tryptamin, putrescin, kadaverin, spermidin a spermin). Ke stanovení byla použita iontově-výměnná chromatografie s fotometrickou detekcí. Jako vzorky byly použity potraviny živočišného původu (ryby, kysané mléčné výrobky, sýry), lahvová piva a vína.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic Amines - Potential Healt Risks in Food

  • Popis výsledku anglicky

    Study is focused on the occurrence and potential health risks of biogenic amines in food. Eight most frequently incident biogenic amines (histamine, tyramine, fenylethylamine, tryptamine, putrescine, cadaverine, spermine and spermidine) were determined using ion-exchange liquid chromatography with photometric detection. Biogenic amines were analysed in samples of animal origin (fish, fermented milk products, cheese), bottled beer and wine.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků ze sedmé mezinárodní vědecké konference

  • ISBN

    978-80-87300-55-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    289-297

  • Název nakladatele

    Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    24. 4. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku