Biogenní aminy ? možná zdravotní rizika v potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43872152" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43872152 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Biogenní aminy ? možná zdravotní rizika v potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Práce je zaměřena na výskyt a možná zdravotní rizika biogenních aminů v potravinách. Bylo stanoveno osm nejčastěji se vyskytujících biogenních aminů (histamin, tyramin, fenyletylamin, tryptamin, putrescin, kadaverin, spermidin a spermin). Ke stanovení byla použita iontově-výměnná chromatografie s fotometrickou detekcí. Jako vzorky byly použity potraviny živočišného původu (ryby, kysané mléčné výrobky, sýry), lahvová piva a vína.
Název v anglickém jazyce
Biogenic Amines - Potential Healt Risks in Food
Popis výsledku anglicky
Study is focused on the occurrence and potential health risks of biogenic amines in food. Eight most frequently incident biogenic amines (histamine, tyramine, fenylethylamine, tryptamine, putrescine, cadaverine, spermine and spermidine) were determined using ion-exchange liquid chromatography with photometric detection. Biogenic amines were analysed in samples of animal origin (fish, fermented milk products, cheese), bottled beer and wine.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků ze sedmé mezinárodní vědecké konference
ISBN
978-80-87300-55-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
289-297
Název nakladatele
Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 4. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—