Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00009693" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00009693 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá studiem tvorby zelenomodrého a růžovofialového zbarvení česneku resp. cibule během technologického i kulinárního zpracování těchto zelenin (např. při sušení, konzervaci či při výrobě různých past a pyré). Vznik tohoto zbarvení výrazně snižuje organoleptickou hodnotu výrobku a způsobuje výrobcům značné ekonomické ztráty. Detailní pochopení mechanismu tvorby těchto barevných látek by mohlo pomoci předcházet jejich vzniku, popřípadě umožnilo vyvinout účinné technologické postupy, které by minimalizovaly jejich tvorbu.

  • Název v anglickém jazyce

    Formation of colored compounds during garlic and onion processing

  • Popis výsledku anglicky

    The study deals with formation of undesirable discoloration during processing of garlic (Allium sativum L.), onion (A. cepa L.) and leek (A. porrum L.). This discoloration significantly lowers the organoleptic value of garlic/onion/leek-based products and causes great economic losses to the producers. Understanding the nature of this phenomenon would significantly help to prevent this discoloration from happening.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20126" target="_blank" >OC 126: Struktura, tvorba a biologické vlastnosti pigmentů vznikajících během technologického zpracování česneku a cibule</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR

  • Datum konání akce

    21. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku