Brambory
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009521" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009521 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Brambory
Popis výsledku v původním jazyce
Brambory představují nedílnou součást jídelníčku většiny obyvatel České republiky. Kapitola "Brambory" v knize Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí pojednává o hlízách brambor z pohledu jejich kvality, tedy souboru specifických znaků, které jsou vyžadovány od hlíz určených ke konkrétnímu užití spotřebitelem (konzumentem nebo zpracovatelem). V kapitole lze nalézt souhrné informace týkající se látkového složení, nutriční hodnoty brambor, faktorů ovlivňujících kvalitu apod. Diskutovány jsoukvalitativní parametry konzumních i průmyloslových brambor a také přehled nových legislativních požadavků na brambory a výrobky z nich.The chapter ?Potatoes? presented in the book ?Quality of plant product on the beginning of 3rd century? summarized theinformation about qualitative
Název v anglickém jazyce
Potatoes
Popis výsledku anglicky
Potatoes represent integral part of diet most of the inhabitants of the Czech Republic. The chapter called ?Potatoes? in the book ?Quality of the plat products on the beginning of the 3rd century? discusses about potato tubers from the point of their quality - the collection of properties that are required from the potato tubers assigned for specific usage by consumer or compiler. The chapter contents summary information about potato tuber chemical constitution, nutritional quality, factors affecting the potato tubers quality and so on. The chapter discussed qualitative parameters of table as well as processing potato cultivars. The chapter also summarizes the new legislative requirements on potatoes and potato products.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí
ISBN
978-80-86576-28-2
Počet stran výsledku
17
Strana od-do
—
Počet stran knihy
327
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarnický a sladařský, Komise jakosti rost
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—