Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009521" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009521 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Brambory

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Brambory představují nedílnou součást jídelníčku většiny obyvatel České republiky. Kapitola "Brambory" v knize Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí pojednává o hlízách brambor z pohledu jejich kvality, tedy souboru specifických znaků, které jsou vyžadovány od hlíz určených ke konkrétnímu užití spotřebitelem (konzumentem nebo zpracovatelem). V kapitole lze nalézt souhrné informace týkající se látkového složení, nutriční hodnoty brambor, faktorů ovlivňujících kvalitu apod. Diskutovány jsoukvalitativní parametry konzumních i průmyloslových brambor a také přehled nových legislativních požadavků na brambory a výrobky z nich.The chapter ?Potatoes? presented in the book ?Quality of plant product on the beginning of 3rd century? summarized theinformation about qualitative

  • Název v anglickém jazyce

    Potatoes

  • Popis výsledku anglicky

    Potatoes represent integral part of diet most of the inhabitants of the Czech Republic. The chapter called ?Potatoes? in the book ?Quality of the plat products on the beginning of the 3rd century? discusses about potato tubers from the point of their quality - the collection of properties that are required from the potato tubers assigned for specific usage by consumer or compiler. The chapter contents summary information about potato tuber chemical constitution, nutritional quality, factors affecting the potato tubers quality and so on. The chapter discussed qualitative parameters of table as well as processing potato cultivars. The chapter also summarizes the new legislative requirements on potatoes and potato products.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí

  • ISBN

    978-80-86576-28-2

  • Počet stran výsledku

    17

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

    327

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarnický a sladařský, Komise jakosti rost

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly