Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F15%3AN0000011" target="_blank" >RIV/60109807:_____/15:N0000011 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/15:43891303 RIV/60076658:12220/15:43892100 RIV/00216224:14740/15:00094336
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum
Popis výsledku v původním jazyce
Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum Kniha shrnuje současné dostupné informace o charakteristice a využití bílkovin bramborových hlíz a přináší nové informace o vlastním výzkumu autorů se zaměřením na bílkoviny hlíz kulturních a planých druhů brambor. Kniha v jednotlivých kapitolách informuje o klasifikaci bílkovin bramborových hlíz, charakterizuje bílkoviny přítomné v hlízách planých a netradičních kulturních druhů, zabývá se vlivem pěstitelské technologie na kvalitu a obsah bramborových bílkovin, řeší postupy izolace bílkovin z hlízové vody a možnosti využití bílkovinných izolátů v různých oborech.
Název v anglickém jazyce
Potential of potato proteins within the framwork of Solanum genus
Popis výsledku anglicky
The book summarize present available inoformation on characterisation and utilisation of potato tuber proteins as well as new information originating from the authors own research dealing with potato tuber proteins. The book in the five chapters informs about characterisation and classification of potato tuber proteins, characterizes proteins presented in tubers of wild and untraditional cultivated potato species, solves how concentration andquality of potato tuber proteins could be affected by crop management, deals with possibilities of potat tuber protein isolation from potato fruit juice and discusses possibilities of potato protein concentrates utilization in food and feed applications.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91A069" target="_blank" >QI91A069: Hodnocení potenciálu proteinů planých genotypů brambor pro využití ve šlechtění bramboru (Solanum tuberosum L.) a v biotechnologiích.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-87111-42-0
Počet stran knihy
142
Název nakladatele
Kurent České Budějovice
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS knihy
—