Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F15%3AN0000011" target="_blank" >RIV/60109807:_____/15:N0000011 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/15:43891303 RIV/60076658:12220/15:43892100 RIV/00216224:14740/15:00094336

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum Kniha shrnuje současné dostupné informace o charakteristice a využití bílkovin bramborových hlíz a přináší nové informace o vlastním výzkumu autorů se zaměřením na bílkoviny hlíz kulturních a planých druhů brambor. Kniha v jednotlivých kapitolách informuje o klasifikaci bílkovin bramborových hlíz, charakterizuje bílkoviny přítomné v hlízách planých a netradičních kulturních druhů, zabývá se vlivem pěstitelské technologie na kvalitu a obsah bramborových bílkovin, řeší postupy izolace bílkovin z hlízové vody a možnosti využití bílkovinných izolátů v různých oborech.

  • Název v anglickém jazyce

    Potential of potato proteins within the framwork of Solanum genus

  • Popis výsledku anglicky

    The book summarize present available inoformation on characterisation and utilisation of potato tuber proteins as well as new information originating from the authors own research dealing with potato tuber proteins. The book in the five chapters informs about characterisation and classification of potato tuber proteins, characterizes proteins presented in tubers of wild and untraditional cultivated potato species, solves how concentration andquality of potato tuber proteins could be affected by crop management, deals with possibilities of potat tuber protein isolation from potato fruit juice and discusses possibilities of potato protein concentrates utilization in food and feed applications.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A069" target="_blank" >QI91A069: Hodnocení potenciálu proteinů planých genotypů brambor pro využití ve šlechtění bramboru (Solanum tuberosum L.) a v biotechnologiích.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-87111-42-0

  • Počet stran knihy

    142

  • Název nakladatele

    Kurent České Budějovice

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS knihy