Technologie pěstování a zpracování Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a podklady pro jeho certifikaci (Vědecká monografie)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009550" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009550 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/08:00318211 RIV/61389013:_____/08:00318211
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie pěstování a zpracování Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a podklady pro jeho certifikaci (Vědecká monografie)
Popis výsledku v původním jazyce
Byla vypracována technologie pěstování, sklizně a zpracování rostliny Echinacea purpurea z pohledu agrotechnického, agrochemického, mechanizačně technického až ke způsobu skladování a konzervace produktu a ekonomického. Byla odzkoušena provozní analytická metoda ke kontrole jakosti extraktu kořene. Bylo navrženo komplexní zpracování suroviny (nadzemní hmoty i kořenů) s optimálním způsobem extrakce, výběrem extrahovadla, výpočtem objemu extraktorů, konkrétním systémem řízení procesu s možnými způsoby využití odpadů tak, aby technologie byla bezodpadová. Plnění hygienických předpisů GMP/GHP, HACCP a podkladů k certifikaci bylo zpracováno pro výrobu extraktu z Echinacea purpurea.
Název v anglickém jazyce
Technology of planting of Echinacea purpurea for extract with demanded elements of quality and data for its certification (Scientific monograph)
Popis výsledku anglicky
Technology of planting, harvest and processing of Echinacea purpurea plant from the view of agronomical practices, agrochemical, of mechanization technical as far as the way of storage and conservation of the product and economic has been elaborated. Ananalytical system of working for control of quality of root extract has been tested. A complex processing of raw material (herbage and roots) has been recommended, with an optimal way of extraction, choice of extract agent, calculation of extractors content, special system of process control with possible ways of use of wastes, so that the technology would be waste free. Observance of hygienic regulations GMP/GHP, HACCP and data to certification have been worked out for production of Echinacea purpureaextract.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7394-103-1
Počet stran knihy
116
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS knihy
—