Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie pěstování a zpracování Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a podklady pro jeho certifikaci (Vědecká monografie)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009550" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009550 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67179843:_____/08:00318211 RIV/61389013:_____/08:00318211

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie pěstování a zpracování Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a podklady pro jeho certifikaci (Vědecká monografie)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla vypracována technologie pěstování, sklizně a zpracování rostliny Echinacea purpurea z pohledu agrotechnického, agrochemického, mechanizačně technického až ke způsobu skladování a konzervace produktu a ekonomického. Byla odzkoušena provozní analytická metoda ke kontrole jakosti extraktu kořene. Bylo navrženo komplexní zpracování suroviny (nadzemní hmoty i kořenů) s optimálním způsobem extrakce, výběrem extrahovadla, výpočtem objemu extraktorů, konkrétním systémem řízení procesu s možnými způsoby využití odpadů tak, aby technologie byla bezodpadová. Plnění hygienických předpisů GMP/GHP, HACCP a podkladů k certifikaci bylo zpracováno pro výrobu extraktu z Echinacea purpurea.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology of planting of Echinacea purpurea for extract with demanded elements of quality and data for its certification (Scientific monograph)

  • Popis výsledku anglicky

    Technology of planting, harvest and processing of Echinacea purpurea plant from the view of agronomical practices, agrochemical, of mechanization technical as far as the way of storage and conservation of the product and economic has been elaborated. Ananalytical system of working for control of quality of root extract has been tested. A complex processing of raw material (herbage and roots) has been recommended, with an optimal way of extraction, choice of extract agent, calculation of extractors content, special system of process control with possible ways of use of wastes, so that the technology would be waste free. Observance of hygienic regulations GMP/GHP, HACCP and data to certification have been worked out for production of Echinacea purpureaextract.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-7394-103-1

  • Počet stran knihy

    116

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS knihy