Technologie výroby piva s přídavkem extraktu z kořenů Astragalus membranaceus
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005841" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005841 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby piva s přídavkem extraktu z kořenů Astragalus membranaceus
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie je výsledkem práce projektu NAZV č. QK1910103. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby piva s přídavkem extraktu z kořenů rostliny Astragalus membranaceus a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve VÚRV, v.v.i. zajišťuje masovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá v jeho výrobci piva.
Název v anglickém jazyce
Technology of beer production with addition of roots obtained from Astragalus membranaceus plant
Popis výsledku anglicky
The proven technology is the result of the work of the NAZV project No. QK1910103. The technology describes a new production process, which allows the technology of beer production with the addition of extract from the roots of the plant Astragalus membranaceus and describes the individual production steps and the original recipe for the production of the product. Proven technology developed in CRI ensures mass production of the desired product. The target use of the product lies in use by beer producers.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
VURV-OT-04/2019
Číselná identifikace
19RP02
Technické parametry
V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby piva s přídavkem extraktu z kořenů rostliny Astragalus membranaceus a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu.
Ekonomické parametry
Nápoje lze vyrábět průmyslově a mohou vykazovat po konzumaci pozitivní vliv na imunitní systém lidí, preventivně proti infekcím, hypertenzi, a zejména chrání proti oxidačnímu poškození buněk.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027006
Název vlastníka
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—