Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby piva s přídavkem extraktu z kořenů Astragalus membranaceus

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005841" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005841 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby piva s přídavkem extraktu z kořenů Astragalus membranaceus

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie je výsledkem práce projektu NAZV č. QK1910103. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby piva s přídavkem extraktu z kořenů rostliny Astragalus membranaceus a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve VÚRV, v.v.i. zajišťuje masovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá v jeho výrobci piva.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology of beer production with addition of roots obtained from Astragalus membranaceus plant

  • Popis výsledku anglicky

    The proven technology is the result of the work of the NAZV project No. QK1910103. The technology describes a new production process, which allows the technology of beer production with the addition of extract from the roots of the plant Astragalus membranaceus and describes the individual production steps and the original recipe for the production of the product. Proven technology developed in CRI ensures mass production of the desired product. The target use of the product lies in use by beer producers.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VURV-OT-04/2019

  • Číselná identifikace

    19RP02

  • Technické parametry

    V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby piva s přídavkem extraktu z kořenů rostliny Astragalus membranaceus a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu.

  • Ekonomické parametry

    Nápoje lze vyrábět průmyslově a mohou vykazovat po konzumaci pozitivní vliv na imunitní systém lidí, preventivně proti infekcím, hypertenzi, a zejména chrání proti oxidačnímu poškození buněk.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem