Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odrůdové rozdíly v alelopatickém potenciálu pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009631" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009631 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Varietal differences in allelopathic potential of common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the present work was to evaluate the influence of varieties on the allelopathic potential of common buckwheat. Three varieties of common buckwheat of different origins were tested. Varietal differences were evaluated through biotests with aqueous extracts of both fresh and dried plant parts of buckwheat (leaves, stems, roots). Varietal differences in allelopathic potential of common buckwheat were found in extracts from all plant parts. The strength of the allelopathic potential was dependentupon treatment (fresh or dried material) and conditions within the given year. Rutin, the main flavonoid of buckwheat, probably plays an important function in the allelopathic potential of buckwheat biomass and it is the possible reason of varietal differences.

  • Název v anglickém jazyce

    Varietal differences in allelopathic potential of common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the present work was to evaluate the influence of varieties on the allelopathic potential of common buckwheat. Three varieties of common buckwheat of different origins were tested. Varietal differences were evaluated through biotests with aqueous extracts of both fresh and dried plant parts of buckwheat (leaves, stems, roots). Varietal differences in allelopathic potential of common buckwheat were found in extracts from all plant parts. The strength of the allelopathic potential was dependentupon treatment (fresh or dried material) and conditions within the given year. Rutin, the main flavonoid of buckwheat, probably plays an important function in the allelopathic potential of buckwheat biomass and it is the possible reason of varietal differences.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP521%2F03%2FD076" target="_blank" >GP521/03/D076: Studium alelopatického potenciálu pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench) se zaměřením na fenolické látky</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Cereal Research Communications

  • ISSN

    0133-3720

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000259461800004

  • EID výsledku v databázi Scopus