Analýza výsledků stability kalibrace pro stanovení kyseliny citrónové pomocí nepřímé metody infračervené spektroskopie (MIR-FT)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012754" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012754 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza výsledků stability kalibrace pro stanovení kyseliny citrónové pomocí nepřímé metody infračervené spektroskopie (MIR-FT)
Popis výsledku v původním jazyce
Vztahy mezi referenčními a instrumentálními (3) výsledky při kalibraci (n = 10) byly: korelační koeficienty od 0,983 do 0,992; průměrné odchylky ?0,005, ?0,015 a ?0,015 mmol.l-1; směrodatné odchylky průměru individuálních diferencí od 0,390 do 0,563 mmol.l-1. Použité analytické technologie (1 a 2, 3) byly u kalibrace efektivní a dobře srovnatelné. U přístroje 1 se v čase po kalibraci (únor 2009, 4 měsíce po kalibraci) ve výkonnostních testech projevily pak již poměrně pravidelné větší a podobné odchylkyod přístrojů 2 a 3. Naopak tyto přístroje zůstaly výsledkově po celé pokusné období v poměrně dobré shodě. Korelační koeficienty mezi přístroji navzájem pro stanovení KC se pohybovaly ve výkonnostních testech po kalibraci po celou dobu 18ti měsíců od 0,294 (1x2) do 0,996 (2x3). Tyto vztahy byly vždy významné (P < 0,05, P < 0,01 nebo P < 0,001).
Název v anglickém jazyce
Analysis of results of calibration stability for citric acid determination using indirect method of infrared spectroscopy (MIR-FT)
Popis výsledku anglicky
Relationships between reference and instrument (3) results at calibration (n = 10) were: correlation coefficients from 0.983 to 0.992; mean deviations ?0.005, ?0.015 and ?0.015 mmol.l-1; standard deviations of mean of individual differences from 0.390 to0.563 mmol.l-1. Used analytical technologies (1 and 2, 3) were effective and good comparable at calibration. There were regular, larger and similar deviations of instrument 1 from instruments 2 and 3 in proficiency testing in time after calibration (February 2009, 4 months after calibration).Correlation coefficients for CA determination between instruments moved from 0.294 (1x2) to 0.996 (2x3) in proficiency testing after calibration during whole period (18 months). These relationships were always significant (P < 0.05, P < 0.01 and P < 0.001).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
121
Číslo periodika v rámci svazku
srpen 2010
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—