Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Příručka se znaky JUT potomků testovaných býků českého strakatého skotu pro posuzování jejich masné užitkovosti.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43881852" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43881852 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Příručka se znaky JUT potomků testovaných býků českého strakatého skotu pro posuzování jejich masné užitkovosti.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem metodiky je doporučit testované plemeníky českého strakatého skotu na základě znaků JUT naměřených u jejich potomků z hlediska rozšířených kritérií jejich masné užitkovosti, a tím zlepšit masnou užitkovost samčích potomků českého kombinovaného plemene skotu. Výběrem plemeníků s vyšší masnou užitkovostí je možné podpořit ekonomiku chovu českého strakatého skotu. Na základě této příručky lze hodnotit testované býky nejen podle hmotnosti JUT či zatřídění dle SEUROP, ale rovněž podle jednotlivých, a tedy i hodnotnějších bourárenských částí. Vyšší bourárenskou výtěžností cennějších částí a její případné budoucí promítnutí do zpeněžování JUT by došlo k výraznějšímu ekonomickému zhodnocení výkrmu býků.

  • Název v anglickém jazyce

    Handbook with traits of carcass of progeny of Czech Fleckvieh sires under testing for evaluation of their meat yield.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the methodology is to recommend sires of Czech Fleckvieh for selection based on carcass characteristics measuremets of their offspring and increase the number of traits of meat yield and thereby improve the meat yield of male progeny of CzechFleckvieh. Selection of sires with higher meat yields will support the economy of the breeding of Czech Fleckvieh. Based on this methodology, meat yield can be evaluated not only by weight of carcass or classification according to SEUROP, but also by theindividual and therefore valuable cuts. Higher meat yield and higher ratio of valuable parts can improve economy of fattening of bulls.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A055" target="_blank" >QI91A055: Stanovení asociací mezi genotypy pro gen leptin a jejich využití ke standardizaci tržní jakosti a zvyšování parametrů kvality masné produkce skotu s kombinovanou užitkovostí.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    CM2011JCUREP1

  • Číslo předpisu

    4543/ČPI-2011

  • Technické parametry

    4543/ČPI-2011

  • Ekonomické parametry

    Ekonomickým. hlediskem je doporučení plemeníků pro zlepšení masné užitkovosti výběrem vhodných plemeníků. Potomci otců ze stejných podmínek SKVS s nadprůměrnou hmotností JUT mají hmotnost JUT v průměru vyšší o 4.7 % než průměrná hodnota ze všech JUT z SKVS.

  • Označení certifikačního orgánu

    Česká plemenářská inspekce, Praha

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů