Silages of red clover - the effect of different preparations for the quality parameters in 1st and 2nd cut
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883455" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883455 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Silages of red clover - the effect of different preparations for the quality parameters in 1st and 2nd cut
Popis výsledku v původním jazyce
The set of tested red clover silages from the first cut (25-06-2010) was devidet into 7 groups, each of them included 4 samples. First group of the samples was untreted (C alfa). The second group of silage samples was treated using BIOS (BIOS alfa) preparation. The third group contained the silage samples treated with combination of Bios and B 1:100 (BIOS + B 100 alfa) preparations. The fourth group was treated using B 1:50 (B 50 alfa), fifth group B 1:100 ( B 100 alfa), sixth group B 1:200 (B 200 alfa)and seventh B 1:500 (B 500 alfa). The distribution of samples was similar for the second cut (07-09-2010). As for the first cut C beta, BIOS beta, B 100 beta, B 200 beta and B 500 V. group of the samples BIOS + B 10 beta and B 10 beta were treated withB in concentration 1:10. In the first cut the group C alfa and B 100 alfa positively affected the quality of silage. The highest values of lactic acid showed the groups C alfa and B 100 alfa ( both in averadge 34,73 g. Kg-1). In the secon
Název v anglickém jazyce
Silages of red clover - the effect of different preparations for the quality parameters in 1st and 2nd cut
Popis výsledku anglicky
The set of tested red clover silages from the first cut (25-06-2010) was devidet into 7 groups, each of them included 4 samples. First group of the samples was untreted (C alfa). The second group of silage samples was treated using BIOS (BIOS alfa) preparation. The third group contained the silage samples treated with combination of Bios and B 1:100 (BIOS + B 100 alfa) preparations. The fourth group was treated using B 1:50 (B 50 alfa), fifth group B 1:100 ( B 100 alfa), sixth group B 1:200 (B 200 alfa)and seventh B 1:500 (B 500 alfa). The distribution of samples was similar for the second cut (07-09-2010). As for the first cut C beta, BIOS beta, B 100 beta, B 200 beta and B 500 V. group of the samples BIOS + B 10 beta and B 10 beta were treated withB in concentration 1:10. In the first cut the group C alfa and B 100 alfa positively affected the quality of silage. The highest values of lactic acid showed the groups C alfa and B 100 alfa ( both in averadge 34,73 g. Kg-1). In the secon
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH92252" target="_blank" >QH92252: Studium vlivu perorální aplikace bioalginátů na denzitu a aktivitu bachorové mikroflóry a na stravitelnost vybraných druhů krmiv s projekcí efektivity do oblasti užitkovosti.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
NutriNET 2012
ISBN
978-80-7375-667-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
115-120
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
21. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—