Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Silages of red clover - the effect of different preparations for the quality parameters in 1st and 2nd cut

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883455" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883455 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Silages of red clover - the effect of different preparations for the quality parameters in 1st and 2nd cut

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The set of tested red clover silages from the first cut (25-06-2010) was devidet into 7 groups, each of them included 4 samples. First group of the samples was untreted (C alfa). The second group of silage samples was treated using BIOS (BIOS alfa) preparation. The third group contained the silage samples treated with combination of Bios and B 1:100 (BIOS + B 100 alfa) preparations. The fourth group was treated using B 1:50 (B 50 alfa), fifth group B 1:100 ( B 100 alfa), sixth group B 1:200 (B 200 alfa)and seventh B 1:500 (B 500 alfa). The distribution of samples was similar for the second cut (07-09-2010). As for the first cut C beta, BIOS beta, B 100 beta, B 200 beta and B 500 V. group of the samples BIOS + B 10 beta and B 10 beta were treated withB in concentration 1:10. In the first cut the group C alfa and B 100 alfa positively affected the quality of silage. The highest values of lactic acid showed the groups C alfa and B 100 alfa ( both in averadge 34,73 g. Kg-1). In the secon

  • Název v anglickém jazyce

    Silages of red clover - the effect of different preparations for the quality parameters in 1st and 2nd cut

  • Popis výsledku anglicky

    The set of tested red clover silages from the first cut (25-06-2010) was devidet into 7 groups, each of them included 4 samples. First group of the samples was untreted (C alfa). The second group of silage samples was treated using BIOS (BIOS alfa) preparation. The third group contained the silage samples treated with combination of Bios and B 1:100 (BIOS + B 100 alfa) preparations. The fourth group was treated using B 1:50 (B 50 alfa), fifth group B 1:100 ( B 100 alfa), sixth group B 1:200 (B 200 alfa)and seventh B 1:500 (B 500 alfa). The distribution of samples was similar for the second cut (07-09-2010). As for the first cut C beta, BIOS beta, B 100 beta, B 200 beta and B 500 V. group of the samples BIOS + B 10 beta and B 10 beta were treated withB in concentration 1:10. In the first cut the group C alfa and B 100 alfa positively affected the quality of silage. The highest values of lactic acid showed the groups C alfa and B 100 alfa ( both in averadge 34,73 g. Kg-1). In the secon

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH92252" target="_blank" >QH92252: Studium vlivu perorální aplikace bioalginátů na denzitu a aktivitu bachorové mikroflóry a na stravitelnost vybraných druhů krmiv s projekcí efektivity do oblasti užitkovosti.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2012

  • ISBN

    978-80-7375-667-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    115-120

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 11. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku