Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Carotenoids, ergosterol and tocopherols in fresh and preserved herbage and their transfer to bovine milk fat and adipose tissues: A review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883812" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883812 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Carotenoids, ergosterol and tocopherols in fresh and preserved herbage and their transfer to bovine milk fat and adipose tissues: A review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The requirements of cattle for the fat-soluble vitamins A, D and E, their provitamins and some carotenoids have increased under conditions of intensive husbandry with insufficient provision of fresh forage, their cheapest natural source. Moreover, bovinemilk fat and adipose tissues participate in the intake of these micronutrients by humans. Four major carotenoids occurring in forage crops are lutein, all-trans-beta-carotene, zeaxanthin and epilutein. Fresh forage is their richest source. Losses are significantly higher in hay as compared with silage, particularly if prepared from unwilted herbage. Maize silage is a poor source of carotenoids as compared with ensiled grasses and legumes. Ergosterol contents in forages increase under environmental conditions favourable for the growing of moulds, particularly at higher humidity and lower temperatures. Credible data on changes of ergosterol during herbage preservation, particularly drying and ensiling, have been lacking. Alpha-tocopherol

  • Název v anglickém jazyce

    Carotenoids, ergosterol and tocopherols in fresh and preserved herbage and their transfer to bovine milk fat and adipose tissues: A review

  • Popis výsledku anglicky

    The requirements of cattle for the fat-soluble vitamins A, D and E, their provitamins and some carotenoids have increased under conditions of intensive husbandry with insufficient provision of fresh forage, their cheapest natural source. Moreover, bovinemilk fat and adipose tissues participate in the intake of these micronutrients by humans. Four major carotenoids occurring in forage crops are lutein, all-trans-beta-carotene, zeaxanthin and epilutein. Fresh forage is their richest source. Losses are significantly higher in hay as compared with silage, particularly if prepared from unwilted herbage. Maize silage is a poor source of carotenoids as compared with ensiled grasses and legumes. Ergosterol contents in forages increase under environmental conditions favourable for the growing of moulds, particularly at higher humidity and lower temperatures. Credible data on changes of ergosterol during herbage preservation, particularly drying and ensiling, have been lacking. Alpha-tocopherol

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agrobiology

  • ISSN

    1803-4403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1-13

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus