VYUŽITÍ PŘÍPRAVKU BIOPOLYM VE VÝŽIVĚ POLYGASTRŮ
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885088" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885088 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
VYUŽITÍ PŘÍPRAVKU BIOPOLYM VE VÝŽIVĚ POLYGASTRŮ
Popis výsledku v původním jazyce
Píštělované krávy byly rozděleny do dvou skupin ? pokusná a kontrolní. Pokusné skupině byla do krmné dávky přidávána biostimulační látka Biopolym. Ve vzorcích bachorové tekutiny byl sledován obsah protozoí a koncentrace amoniaku. Nárůst množství mikroorganismů a snížení obsahu čpavku ve vzorcích pokusné skupiny ukazuje na pozitivní efekt Biopolymu na degradační procesy v bachoru.
Název v anglickém jazyce
USE OF BIOPOLYM IN RUMINANT FEEDING
Popis výsledku anglicky
Cows with the canulla were divided into two groups - experimental and control. The cows from the experimental group were added to biostimulating substance Biopolym FZT. The samples of rumen fluid were analyzed to amount of Protozoa and ammonia content. The growth of microorganisms in the rumen fluid and ammonia concentration decrease of experimental animals means the possibility of a positive impact of Biopolym on the degradation of feeding in the rumen.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální otázky Bioklimatologie zvířat 2013
ISBN
978-80-7403-112-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
55-57
Název nakladatele
Výzkumný ústav živočišné výroby Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
brno
Datum konání akce
28. 11. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—