Influence of farming systems on production of greenhouse gas emissions within cultivation of selected crops
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885266" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885266 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of farming systems on production of greenhouse gas emissions within cultivation of selected crops
Popis výsledku v původním jazyce
The study presents a comparison of an effect of greenhouse gas emission load on the environment caused within the production of crops (rye, wheat, potato, carrot, cabbage, onion and tomato) under conventional and organic farming system in the Czech Republic. For evaluation, the simplified LCA analysis focused on evaluation of greenhouse gas emission load, expressed in carbon dioxide equivalents, was used. Outputs were converted into 1 kg of agricultural production. Within the evaluation of agriculturalphase, total emissions from the cultivation of crops and emissions from particular parts of agricultural phase (agricultural engineering, fertilizers, pesticides, seeds and seedlings, field emission) were surveyed. The results show that except for oniongrowing, there is a reduction of emissions for all studied crops.
Název v anglickém jazyce
Influence of farming systems on production of greenhouse gas emissions within cultivation of selected crops
Popis výsledku anglicky
The study presents a comparison of an effect of greenhouse gas emission load on the environment caused within the production of crops (rye, wheat, potato, carrot, cabbage, onion and tomato) under conventional and organic farming system in the Czech Republic. For evaluation, the simplified LCA analysis focused on evaluation of greenhouse gas emission load, expressed in carbon dioxide equivalents, was used. Outputs were converted into 1 kg of agricultural production. Within the evaluation of agriculturalphase, total emissions from the cultivation of crops and emissions from particular parts of agricultural phase (agricultural engineering, fertilizers, pesticides, seeds and seedlings, field emission) were surveyed. The results show that except for oniongrowing, there is a reduction of emissions for all studied crops.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food, Agriculture & Enviroment
ISSN
1459-0255
e-ISSN
—
Svazek periodika
11
Číslo periodika v rámci svazku
3,4
Stát vydavatele periodika
FI - Finská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1015-1018
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—