Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of farming systems on production of greenhouse gas emissions within cultivation of selected crops

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885266" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885266 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of farming systems on production of greenhouse gas emissions within cultivation of selected crops

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study presents a comparison of an effect of greenhouse gas emission load on the environment caused within the production of crops (rye, wheat, potato, carrot, cabbage, onion and tomato) under conventional and organic farming system in the Czech Republic. For evaluation, the simplified LCA analysis focused on evaluation of greenhouse gas emission load, expressed in carbon dioxide equivalents, was used. Outputs were converted into 1 kg of agricultural production. Within the evaluation of agriculturalphase, total emissions from the cultivation of crops and emissions from particular parts of agricultural phase (agricultural engineering, fertilizers, pesticides, seeds and seedlings, field emission) were surveyed. The results show that except for oniongrowing, there is a reduction of emissions for all studied crops.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of farming systems on production of greenhouse gas emissions within cultivation of selected crops

  • Popis výsledku anglicky

    The study presents a comparison of an effect of greenhouse gas emission load on the environment caused within the production of crops (rye, wheat, potato, carrot, cabbage, onion and tomato) under conventional and organic farming system in the Czech Republic. For evaluation, the simplified LCA analysis focused on evaluation of greenhouse gas emission load, expressed in carbon dioxide equivalents, was used. Outputs were converted into 1 kg of agricultural production. Within the evaluation of agriculturalphase, total emissions from the cultivation of crops and emissions from particular parts of agricultural phase (agricultural engineering, fertilizers, pesticides, seeds and seedlings, field emission) were surveyed. The results show that except for oniongrowing, there is a reduction of emissions for all studied crops.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food, Agriculture & Enviroment

  • ISSN

    1459-0255

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3,4

  • Stát vydavatele periodika

    FI - Finská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1015-1018

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus