Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Assessing greenhouse gas emissions from potato production and processing in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886245" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886245 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Assessing greenhouse gas emissions from potato production and processing in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study evaluates the impact of selected potato farming and processing activities on the environment in terms of greenhouse gas emissions. The Life Cycle Assessment (LCA) methodology was used for this evaluation, and was applied to products cultivatedunder both conventional and organic production, and processed under technological conditions common in the Czech Republic. Farm questionnaires were supplemented with information from the scientific literature to acquire the necessary data for modelling.The SIMA Pro software and the ReCiPe Midpoint (H) method were used for simulation. The results show a lower level of emissions under organic production (0.126 kg CO2e per kg of potatoes, compared with 0.145 kg CO2e per kg of conventionally grown potatoes). However, this benefit is cancelled out by higher emissions due to the transportation of organic products over long distances.

  • Název v anglickém jazyce

    Assessing greenhouse gas emissions from potato production and processing in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    This study evaluates the impact of selected potato farming and processing activities on the environment in terms of greenhouse gas emissions. The Life Cycle Assessment (LCA) methodology was used for this evaluation, and was applied to products cultivatedunder both conventional and organic production, and processed under technological conditions common in the Czech Republic. Farm questionnaires were supplemented with information from the scientific literature to acquire the necessary data for modelling.The SIMA Pro software and the ReCiPe Midpoint (H) method were used for simulation. The results show a lower level of emissions under organic production (0.126 kg CO2e per kg of potatoes, compared with 0.145 kg CO2e per kg of conventionally grown potatoes). However, this benefit is cancelled out by higher emissions due to the transportation of organic products over long distances.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Outlook on agriculture

  • ISSN

    0030-7270

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    42

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    "179?183"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus