Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Greenhouse gases emissions from selected crops growing within organic farming.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890065" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890065 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Greenhouse gases emissions from selected crops growing within organic farming.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    As part of the study, growing of selected crops (strawberries, garlic, carrot) in conventional and organic farming systems in the Czech Republic was evaluated. For evaluation, the simplified LCA analysis was used. It is focused on the production of greenhouse gases expressed in the carbon dioxide equivalent (CO2e) per one unit of production. Emissions were calculated for agricultural phases - agricultural technology, fertilizers, pesticides and field emissions - using the IPCC methodology. There are evident differences in subprocesses and in the total emission load between conventional and organic farming systems. With strawberry growing, the GHG emission production is higher within the organic farming system due to low yields. With carrot and garlic growing, the organic farming system is more environmental friendly in terms of GHG emissions.

  • Název v anglickém jazyce

    Greenhouse gases emissions from selected crops growing within organic farming.

  • Popis výsledku anglicky

    As part of the study, growing of selected crops (strawberries, garlic, carrot) in conventional and organic farming systems in the Czech Republic was evaluated. For evaluation, the simplified LCA analysis was used. It is focused on the production of greenhouse gases expressed in the carbon dioxide equivalent (CO2e) per one unit of production. Emissions were calculated for agricultural phases - agricultural technology, fertilizers, pesticides and field emissions - using the IPCC methodology. There are evident differences in subprocesses and in the total emission load between conventional and organic farming systems. With strawberry growing, the GHG emission production is higher within the organic farming system due to low yields. With carrot and garlic growing, the organic farming system is more environmental friendly in terms of GHG emissions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Fytotechnica et Zootechnica

  • ISSN

    1336-9245

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Special Issue

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    56-58

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus