Greenhouse gases emissions from selected crops growing within organic farming.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890065" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890065 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Greenhouse gases emissions from selected crops growing within organic farming.
Popis výsledku v původním jazyce
As part of the study, growing of selected crops (strawberries, garlic, carrot) in conventional and organic farming systems in the Czech Republic was evaluated. For evaluation, the simplified LCA analysis was used. It is focused on the production of greenhouse gases expressed in the carbon dioxide equivalent (CO2e) per one unit of production. Emissions were calculated for agricultural phases - agricultural technology, fertilizers, pesticides and field emissions - using the IPCC methodology. There are evident differences in subprocesses and in the total emission load between conventional and organic farming systems. With strawberry growing, the GHG emission production is higher within the organic farming system due to low yields. With carrot and garlic growing, the organic farming system is more environmental friendly in terms of GHG emissions.
Název v anglickém jazyce
Greenhouse gases emissions from selected crops growing within organic farming.
Popis výsledku anglicky
As part of the study, growing of selected crops (strawberries, garlic, carrot) in conventional and organic farming systems in the Czech Republic was evaluated. For evaluation, the simplified LCA analysis was used. It is focused on the production of greenhouse gases expressed in the carbon dioxide equivalent (CO2e) per one unit of production. Emissions were calculated for agricultural phases - agricultural technology, fertilizers, pesticides and field emissions - using the IPCC methodology. There are evident differences in subprocesses and in the total emission load between conventional and organic farming systems. With strawberry growing, the GHG emission production is higher within the organic farming system due to low yields. With carrot and garlic growing, the organic farming system is more environmental friendly in terms of GHG emissions.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Fytotechnica et Zootechnica
ISSN
1336-9245
e-ISSN
—
Svazek periodika
18
Číslo periodika v rámci svazku
Special Issue
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
56-58
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—