Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of farming system on greenhouse gas emissions within cereal cultivation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898673" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898673 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.30638/eemj.2018.091" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.30638/eemj.2018.091</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.30638/eemj.2018.091" target="_blank" >10.30638/eemj.2018.091</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of farming system on greenhouse gas emissions within cereal cultivation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The emissions of greenhouse gases (GHG) from anthropogenic activities have still been a topical and much-discussed issue. In farming, room for reducing GHG emissions may also be available in crop farming. The measures aimed at the mitigation of GHG emissions may include a change in the farming system or partial switch to more extensive farming methods, including organic farming. The life cycle of oat, rye, wheat and spelt wheat cultivation in conventional and organic farming systems in the conditions of Central Europe was evaluated by LCA method, impact category: climate. The results clearly show that there are considerable differences between conventional and organic farming systems in individual subcategories of the farm phase of the production of cereals. The CO2e emissions produced in the cultivation of the monitored cereals are lower in organic farming systems, both when converted to an area unit and when converted to a production unit.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of farming system on greenhouse gas emissions within cereal cultivation

  • Popis výsledku anglicky

    The emissions of greenhouse gases (GHG) from anthropogenic activities have still been a topical and much-discussed issue. In farming, room for reducing GHG emissions may also be available in crop farming. The measures aimed at the mitigation of GHG emissions may include a change in the farming system or partial switch to more extensive farming methods, including organic farming. The life cycle of oat, rye, wheat and spelt wheat cultivation in conventional and organic farming systems in the conditions of Central Europe was evaluated by LCA method, impact category: climate. The results clearly show that there are considerable differences between conventional and organic farming systems in individual subcategories of the farm phase of the production of cereals. The CO2e emissions produced in the cultivation of the monitored cereals are lower in organic farming systems, both when converted to an area unit and when converted to a production unit.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Environmental Engineering and Management Journal

  • ISSN

    1582-9596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    905-914

  • Kód UT WoS článku

    000431134900016

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85047118856