Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Wheat Growing and Quality in Organic Farming

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001956" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001956 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/11:53454 RIV/60076658:12220/11:43882072

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Wheat Growing and Quality in Organic Farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    More than 50 % of organic arable land is cropped with cereals. As organic farming has undergone a significant development and it is still unevenly set up in various countries, there is a deficiency of suitable varieties for the sustainable farming systems. Organic farmers have several options when selecting suitable varieties of wheat for organic farming: 1. Selection of a conventional bred variety - almost no conventional varieties of bread wheat and durum wheat have been tested in organic farming conditions. Organic farmers may base the selection of varieties on results of official trials that were carried out in the conventional farming system. 2. Selection of organic bred varieties of wheat ? very narrow and an insufficient range of available varieties, just in a small number of countries. 3. Application of a wide diversity of species and growing of various wheat species, e. g. einkorn, emmer or spelt wheat. Competitiveness to weeds, efficient root systems and resistance to usual w

  • Název v anglickém jazyce

    Wheat Growing and Quality in Organic Farming

  • Popis výsledku anglicky

    More than 50 % of organic arable land is cropped with cereals. As organic farming has undergone a significant development and it is still unevenly set up in various countries, there is a deficiency of suitable varieties for the sustainable farming systems. Organic farmers have several options when selecting suitable varieties of wheat for organic farming: 1. Selection of a conventional bred variety - almost no conventional varieties of bread wheat and durum wheat have been tested in organic farming conditions. Organic farmers may base the selection of varieties on results of official trials that were carried out in the conventional farming system. 2. Selection of organic bred varieties of wheat ? very narrow and an insufficient range of available varieties, just in a small number of countries. 3. Application of a wide diversity of species and growing of various wheat species, e. g. einkorn, emmer or spelt wheat. Competitiveness to weeds, efficient root systems and resistance to usual w

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Research in Organic Farming

  • ISBN

    978-953-307-381-1

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    105-122

  • Počet stran knihy

    186

  • Název nakladatele

    InTech - Open Access Publisher

  • Místo vydání

    Rijeka, Croatia

  • Kód UT WoS kapitoly