Volba druhů a odrůd pšenice pro ekologické zemědělství
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008288" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008288 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
CHOICE OF SPECIES AND VARIETIES OF WHEAT FOR ORGANIC FARMING
Popis výsledku v původním jazyce
Cereals, the yield of which is strongly influenced by a well-selected variety, belong to the most important crops of organic farming, grown on arable land. At first a questionnaire study was executed among organic farmers in 2006 to gain information concerning the choice of variety, structure of growing, and yield of cereals in the Czech Republic. The actual cultivars of wheat are bred to be suitable for intensive farming. Therefore, not all the actual cultivars are suitable for organic farming. The methodology of tests of the suitability of cultivars for organic farming was elaborated and tested in 2006. Particular morphological, biological and agricultural features were evaluated. Selected Austrian cultivars, which were recommended for in organic farming system and breeded strains were tested. It is diffcult to achieve a sufficient protein content in grain in the organic farming system. The fact that the protein content in landraces of wheat is higher than the protein content in mode
Název v anglickém jazyce
CHOICE OF SPECIES AND VARIETIES OF WHEAT FOR ORGANIC FARMING
Popis výsledku anglicky
Cereals, the yield of which is strongly influenced by a well-selected variety, belong to the most important crops of organic farming, grown on arable land. At first a questionnaire study was executed among organic farmers in 2006 to gain information concerning the choice of variety, structure of growing, and yield of cereals in the Czech Republic. The actual cultivars of wheat are bred to be suitable for intensive farming. Therefore, not all the actual cultivars are suitable for organic farming. The methodology of tests of the suitability of cultivars for organic farming was elaborated and tested in 2006. Particular morphological, biological and agricultural features were evaluated. Selected Austrian cultivars, which were recommended for in organic farming system and breeded strains were tested. It is diffcult to achieve a sufficient protein content in grain in the organic farming system. The fact that the protein content in landraces of wheat is higher than the protein content in mode
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG50034" target="_blank" >QG50034: Nové technologické postupy v ekologickém zemědělství na orné půdě k získání kvality vhodné pro potravinářské a krmné zpracování.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Research for rural development 2007
ISBN
—
ISSN
1691-4031
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
22-29
Název nakladatele
LLU Jelgava
Místo vydání
Jelgava
Místo konání akce
Jelgava
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—