Quality and yield rate of wheat grown in organic farming
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43884487" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43884487 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality and yield rate of wheat grown in organic farming
Popis výsledku v původním jazyce
Bread wheat (Triticum aestivum L.) is the most frequent cereal species in the Czech Republic grown in accordance with the organic farming. Range of varieties is wide in the Czech Republic; the organic farmers deal with a problem how to understand it andorientate themselves in it. Our research aimed at an evaluation of the yield rate and the basic parametres of the baking quality of different winter wheat varieties. The trial plants were grown on organic farming between 2006 and 2011. The research results have shown that the organic growing of wheat is connected with a reduction of the yield rate just as the technological quality. The proportion of proteins in grain just as the baking quality of proteins decrease (the reduced values of Zelenyho test).Our research has, however, shown a favourable yield rate and a good protein content of varieties Akteur, Ludwig or Element.
Název v anglickém jazyce
Quality and yield rate of wheat grown in organic farming
Popis výsledku anglicky
Bread wheat (Triticum aestivum L.) is the most frequent cereal species in the Czech Republic grown in accordance with the organic farming. Range of varieties is wide in the Czech Republic; the organic farmers deal with a problem how to understand it andorientate themselves in it. Our research aimed at an evaluation of the yield rate and the basic parametres of the baking quality of different winter wheat varieties. The trial plants were grown on organic farming between 2006 and 2011. The research results have shown that the organic growing of wheat is connected with a reduction of the yield rate just as the technological quality. The proportion of proteins in grain just as the baking quality of proteins decrease (the reduced values of Zelenyho test).Our research has, however, shown a favourable yield rate and a good protein content of varieties Akteur, Ludwig or Element.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B154" target="_blank" >QI111B154: Bezpečnost cereálních bioproduktů z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
IPCBEE (International Proceedings of Chemical, Biological and Environmental Engineering)
ISSN
2010-4618
e-ISSN
—
Svazek periodika
Neuvedeno
Číslo periodika v rámci svazku
47
Stát vydavatele periodika
HK - Hongkong
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
7-11
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—