Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality and yield rate of wheat grown in organic farming

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43884487" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43884487 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality and yield rate of wheat grown in organic farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bread wheat (Triticum aestivum L.) is the most frequent cereal species in the Czech Republic grown in accordance with the organic farming. Range of varieties is wide in the Czech Republic; the organic farmers deal with a problem how to understand it andorientate themselves in it. Our research aimed at an evaluation of the yield rate and the basic parametres of the baking quality of different winter wheat varieties. The trial plants were grown on organic farming between 2006 and 2011. The research results have shown that the organic growing of wheat is connected with a reduction of the yield rate just as the technological quality. The proportion of proteins in grain just as the baking quality of proteins decrease (the reduced values of Zelenyho test).Our research has, however, shown a favourable yield rate and a good protein content of varieties Akteur, Ludwig or Element.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality and yield rate of wheat grown in organic farming

  • Popis výsledku anglicky

    Bread wheat (Triticum aestivum L.) is the most frequent cereal species in the Czech Republic grown in accordance with the organic farming. Range of varieties is wide in the Czech Republic; the organic farmers deal with a problem how to understand it andorientate themselves in it. Our research aimed at an evaluation of the yield rate and the basic parametres of the baking quality of different winter wheat varieties. The trial plants were grown on organic farming between 2006 and 2011. The research results have shown that the organic growing of wheat is connected with a reduction of the yield rate just as the technological quality. The proportion of proteins in grain just as the baking quality of proteins decrease (the reduced values of Zelenyho test).Our research has, however, shown a favourable yield rate and a good protein content of varieties Akteur, Ludwig or Element.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B154" target="_blank" >QI111B154: Bezpečnost cereálních bioproduktů z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    IPCBEE (International Proceedings of Chemical, Biological and Environmental Engineering)

  • ISSN

    2010-4618

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuvedeno

  • Číslo periodika v rámci svazku

    47

  • Stát vydavatele periodika

    HK - Hongkong

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    7-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus