Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Baking quality of hulled wheat species in organic farming

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886258" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886258 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Baking quality of hulled wheat species in organic farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The organic farmers use wider range of crop varieties than the conventional farming. Bread wheat is the most favourite and the most common food crop. The organic bread wheat is usually of worse technological quality. Therefore, it is supposed to be an attractive alternative to the hulled wheat species (einkorn, emmer wheat and spelt). Twenty-five hulled bread wheat varieties and control bread wheat ones were grown on the certified organic parcel in České Budějovice (the Czech Republic) between 2009 and2012. Their baking quality was measured and evaluated with standard methods, and in accordance with ICC. The results have shown that the grain of hulled wheat varieties contain a lot of proteins in grains (up to 18 percent); even the organic hulled breadwheat varieties are characterised by such good baking quality. Einkorn and emmer wheat are of worse technological quality of proteins (low values of gluten index and Zeleny test), which is a disadvantage of these two wheat species. On th

  • Název v anglickém jazyce

    Baking quality of hulled wheat species in organic farming

  • Popis výsledku anglicky

    The organic farmers use wider range of crop varieties than the conventional farming. Bread wheat is the most favourite and the most common food crop. The organic bread wheat is usually of worse technological quality. Therefore, it is supposed to be an attractive alternative to the hulled wheat species (einkorn, emmer wheat and spelt). Twenty-five hulled bread wheat varieties and control bread wheat ones were grown on the certified organic parcel in České Budějovice (the Czech Republic) between 2009 and2012. Their baking quality was measured and evaluated with standard methods, and in accordance with ICC. The results have shown that the grain of hulled wheat varieties contain a lot of proteins in grains (up to 18 percent); even the organic hulled breadwheat varieties are characterised by such good baking quality. Einkorn and emmer wheat are of worse technological quality of proteins (low values of gluten index and Zeleny test), which is a disadvantage of these two wheat species. On th

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    World Academy of Science, Engineering and Technology (online)

  • ISSN

    2010-3778

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    78

  • Číslo periodika v rámci svazku

    78

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    105-108

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus