Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Greenhouse gases emissions from oat production within conventional and organic farming

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890063" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890063 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Greenhouse gases emissions from oat production within conventional and organic farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Climate changes and the anthropogenic impact have been a frequently discussed issue in recent years. The GHG production is significantly influenced by industry, transport as well as by agriculture which belongs among the five largest producers. In EU, with share 9,2 %, agriculture is the fourth largest producer of anthropogenic greenhouse gas emissions. Agriculture is considered as one of the sectors were it is possible to look for mitigation possibilities. Organic and conventional growing of oat is evaluated in frame of this study. The life cycle of oats was modelled in the SIMA Pro software (the ReCiPe Midpoint (H) Europe method). One kg of grain was chosen as a functional unit. This method includes a farming stage (field emission, seeds and seedlings, fertilizers, pesticides, agrotechnical operations). Basic data from the farms was supplemented from the Ecoinvent database. The conversion of GHG emissions to CO2e is based on the formula CO2e = 1x CO2 + 23x CH4 + 298x N2O. The total e

  • Název v anglickém jazyce

    Greenhouse gases emissions from oat production within conventional and organic farming

  • Popis výsledku anglicky

    Climate changes and the anthropogenic impact have been a frequently discussed issue in recent years. The GHG production is significantly influenced by industry, transport as well as by agriculture which belongs among the five largest producers. In EU, with share 9,2 %, agriculture is the fourth largest producer of anthropogenic greenhouse gas emissions. Agriculture is considered as one of the sectors were it is possible to look for mitigation possibilities. Organic and conventional growing of oat is evaluated in frame of this study. The life cycle of oats was modelled in the SIMA Pro software (the ReCiPe Midpoint (H) Europe method). One kg of grain was chosen as a functional unit. This method includes a farming stage (field emission, seeds and seedlings, fertilizers, pesticides, agrotechnical operations). Basic data from the farms was supplemented from the Ecoinvent database. The conversion of GHG emissions to CO2e is based on the formula CO2e = 1x CO2 + 23x CH4 + 298x N2O. The total e

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Lucrări Ştiinţifice, Seria Agronomie

  • ISSN

    1454-7414

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    58

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    17-22

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus