Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ekologická zemědělská produkce - trh biopotravin - Jižní Čechy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887266" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887266 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12510/14:43887266

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ekologická zemědělská produkce - trh biopotravin - Jižní Čechy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V podmínkách masové produkce potravin "standardní" kvality sílí poptávka po produktech s tváří, s "životopisem". Také biopotraviny jsou schopny naplnit tento požadavek. Ekologické zemědělství však má specifický charakter. Významné jsou bezesporu jeho mimoprodukční funkce, často však postrádá dostatečnou tržní výkonnost. Je proto nutné vymezit překážky a hledat možnosti maximálního využití produkčních kapacit ekologického zemědělství. Podrobná analýza biokomodit, včetně geografické analýzy a diagramů odbytových cest identifikují strukturu, pozitivní a negativní stránky ekologické zemědělské produkce, a to konkrétně v jihočeském regionu. Trh biopotravin je představen z pohledu nejvíce využívaných prodejních formátů, obchodních řetězců a specializovanýchprodejen. Zakotvení regionálních analýz do širšího kontextu umožňuje komparaci s obecnými trendy. Tato komparace pak potvrzuje mnohé deklarované silné a slabé stránky ekologického hospodaření.

  • Název v anglickém jazyce

    Organic Farming Production - Organic Food Market - South Bohemia

  • Popis výsledku anglicky

    Nowadays, when the mass production of the food of "standard" quality has predominated, there is a stronger demand for products. It is the demand for food with a face, with an origin and with a story. Organic food is able to fulfill that kind of requirement. However, organic farming is of a particular character. Although the non-production outputs of organic farming are very important, the production outputs frequently suffer from a rather weak performance in the market. So it is necessary to determine the barriers and to look also for the potential of maximizing the production capacity of organic farming. The thorough analysis of these particular organic commodities (including the geographic analysis and the diagrams of the distribution paths) help toidentify the structure of organic farming production in the South Bohemia, as well as its positives and negatives. The organic food market is introduced through the most used ways of selling: retail chains and specialized shops. The regio

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-86266-87-9

  • Počet stran knihy

    133

  • Název nakladatele

    Nakladatelství JIH

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS knihy