Ekologická zemědělská produkce - trh biopotravin - Jižní Čechy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887266" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887266 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12510/14:43887266
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ekologická zemědělská produkce - trh biopotravin - Jižní Čechy
Popis výsledku v původním jazyce
V podmínkách masové produkce potravin "standardní" kvality sílí poptávka po produktech s tváří, s "životopisem". Také biopotraviny jsou schopny naplnit tento požadavek. Ekologické zemědělství však má specifický charakter. Významné jsou bezesporu jeho mimoprodukční funkce, často však postrádá dostatečnou tržní výkonnost. Je proto nutné vymezit překážky a hledat možnosti maximálního využití produkčních kapacit ekologického zemědělství. Podrobná analýza biokomodit, včetně geografické analýzy a diagramů odbytových cest identifikují strukturu, pozitivní a negativní stránky ekologické zemědělské produkce, a to konkrétně v jihočeském regionu. Trh biopotravin je představen z pohledu nejvíce využívaných prodejních formátů, obchodních řetězců a specializovanýchprodejen. Zakotvení regionálních analýz do širšího kontextu umožňuje komparaci s obecnými trendy. Tato komparace pak potvrzuje mnohé deklarované silné a slabé stránky ekologického hospodaření.
Název v anglickém jazyce
Organic Farming Production - Organic Food Market - South Bohemia
Popis výsledku anglicky
Nowadays, when the mass production of the food of "standard" quality has predominated, there is a stronger demand for products. It is the demand for food with a face, with an origin and with a story. Organic food is able to fulfill that kind of requirement. However, organic farming is of a particular character. Although the non-production outputs of organic farming are very important, the production outputs frequently suffer from a rather weak performance in the market. So it is necessary to determine the barriers and to look also for the potential of maximizing the production capacity of organic farming. The thorough analysis of these particular organic commodities (including the geographic analysis and the diagrams of the distribution paths) help toidentify the structure of organic farming production in the South Bohemia, as well as its positives and negatives. The organic food market is introduced through the most used ways of selling: retail chains and specialized shops. The regio
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-86266-87-9
Počet stran knihy
133
Název nakladatele
Nakladatelství JIH
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS knihy
—