Obliba mléka a mléčných výrobků mezi mladými konzumenty
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887632" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887632 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obliba mléka a mléčných výrobků mezi mladými konzumenty
Popis výsledku v původním jazyce
Studentům základních, středních a vysokých škol byl předložen dotazník zaměřený na jejich preference týkající se konzumace mléka a mléčných produktů. Věk byl vyhodnocen jako významný faktor v preferenci konzumace mléka, které se stává s věkem méně oblíbené. Nejoblíbenějším mléčným produktem byl u všech věkových kategorií jogurt.
Název v anglickém jazyce
Preferences of milk and dairy products among young consumers
Popis výsledku anglicky
Students of primary schools, high schools and universities were asked to participate in a questionnaire concerning their preferences in consumption of milk and dairy products. The age was an important factor when it comes to consumption of milk, which isless popular with higher age. The most popular dairy product with all ages was yoghurt.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: Analýza možností zvýšení hladiny zdraví prospěšných mastných kyselin v syrovém mléce prostřednictvím cílených chovatelských postupů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
147
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
"XV"-"XVI"
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—