Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Environmental Aspects of Organic Farming

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43888198" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43888198 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.5772/58298" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5772/58298</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5772/58298" target="_blank" >10.5772/58298</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Environmental Aspects of Organic Farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This chapter focuses on the analysis of environmental impacts of the organic framing system and its comparison with the conventional one. There are five key areas of environmental impacts described - Soil fertility maintenance and improvement, Nutrient recirculation and prevention of foreign substance entry into agroecosystem, Water management in the landscape and water protection from pollution, Air quality improvement, GHG emission reduction and Genetic resources and biodiversity protection. The impacts on the air quality and GHG emission reduction are discussed more in details. This subchapter is based on currently carried studies on the GHG emissions within the organic and conventional farming systems, using the simplified LCA analysis. The whole process of life cycle assessment was processed in accordance with standards ISO 140. As a functional unit, one kg of production was chosen and results were related only to the impact category of climate change expressed by the indicator of

  • Název v anglickém jazyce

    Environmental Aspects of Organic Farming

  • Popis výsledku anglicky

    This chapter focuses on the analysis of environmental impacts of the organic framing system and its comparison with the conventional one. There are five key areas of environmental impacts described - Soil fertility maintenance and improvement, Nutrient recirculation and prevention of foreign substance entry into agroecosystem, Water management in the landscape and water protection from pollution, Air quality improvement, GHG emission reduction and Genetic resources and biodiversity protection. The impacts on the air quality and GHG emission reduction are discussed more in details. This subchapter is based on currently carried studies on the GHG emissions within the organic and conventional farming systems, using the simplified LCA analysis. The whole process of life cycle assessment was processed in accordance with standards ISO 140. As a functional unit, one kg of production was chosen and results were related only to the impact category of climate change expressed by the indicator of

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310072" target="_blank" >QJ1310072: Využití systému participatory breeding ve výzkumu a šlechtění odrůd pšenice vhodných pro ekologické pěstování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Organic Agriculture Towards Sustainability

  • ISBN

    978-953-51-1340-9

  • Počet stran výsledku

    28

  • Strana od-do

    247-274

  • Počet stran knihy

    274

  • Název nakladatele

    Intech

  • Místo vydání

    Rijeka, Chorvatsko

  • Kód UT WoS kapitoly