Environmental Aspects of Organic Farming
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43888198" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43888198 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.5772/58298" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5772/58298</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.5772/58298" target="_blank" >10.5772/58298</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Environmental Aspects of Organic Farming
Popis výsledku v původním jazyce
This chapter focuses on the analysis of environmental impacts of the organic framing system and its comparison with the conventional one. There are five key areas of environmental impacts described - Soil fertility maintenance and improvement, Nutrient recirculation and prevention of foreign substance entry into agroecosystem, Water management in the landscape and water protection from pollution, Air quality improvement, GHG emission reduction and Genetic resources and biodiversity protection. The impacts on the air quality and GHG emission reduction are discussed more in details. This subchapter is based on currently carried studies on the GHG emissions within the organic and conventional farming systems, using the simplified LCA analysis. The whole process of life cycle assessment was processed in accordance with standards ISO 140. As a functional unit, one kg of production was chosen and results were related only to the impact category of climate change expressed by the indicator of
Název v anglickém jazyce
Environmental Aspects of Organic Farming
Popis výsledku anglicky
This chapter focuses on the analysis of environmental impacts of the organic framing system and its comparison with the conventional one. There are five key areas of environmental impacts described - Soil fertility maintenance and improvement, Nutrient recirculation and prevention of foreign substance entry into agroecosystem, Water management in the landscape and water protection from pollution, Air quality improvement, GHG emission reduction and Genetic resources and biodiversity protection. The impacts on the air quality and GHG emission reduction are discussed more in details. This subchapter is based on currently carried studies on the GHG emissions within the organic and conventional farming systems, using the simplified LCA analysis. The whole process of life cycle assessment was processed in accordance with standards ISO 140. As a functional unit, one kg of production was chosen and results were related only to the impact category of climate change expressed by the indicator of
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310072" target="_blank" >QJ1310072: Využití systému participatory breeding ve výzkumu a šlechtění odrůd pšenice vhodných pro ekologické pěstování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Organic Agriculture Towards Sustainability
ISBN
978-953-51-1340-9
Počet stran výsledku
28
Strana od-do
247-274
Počet stran knihy
274
Název nakladatele
Intech
Místo vydání
Rijeka, Chorvatsko
Kód UT WoS kapitoly
—