Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Významné sirné metabolity česneku sicilského (Nectaroscordum siculum)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43891675" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43891675 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Významné sirné metabolity česneku sicilského (Nectaroscordum siculum)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo izolovat a spektrálně charakterizovat sirné sloučeniny česneku sicilského (Nectaroscordum siculum). Podařilo se identifikovat celkem 6 nových, v odborné literatuře dosud nepopsaných, sirných sloučenin. S těmito látkami bude následně provedena senzorická analýza a testování jejich biologických vlastností (antimikrobiální a cytotoxická aktivita).

  • Název v anglickém jazyce

    Major sulfur-containing metabolites of Sicilian garlic (Nectaroscordum siculum)

  • Popis výsledku anglicky

    This study was aimed at isolation and spectral characterization of sulfur-containing compounds of Sicilian garlic (Nectaroscordum siculum). In total, 6 novel, yet unknown compounds have been identified. Sensory and biological activities (antimicrobial and cytotoxic) of these compounds will be evaluated in the next stage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků "XLVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin"

  • ISBN

    978-80-7080-968-6

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    "154?157"

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    23. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku