Významné sirné metabolity česneku sicilského (Nectaroscordum siculum)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43891675" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43891675 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Významné sirné metabolity česneku sicilského (Nectaroscordum siculum)
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo izolovat a spektrálně charakterizovat sirné sloučeniny česneku sicilského (Nectaroscordum siculum). Podařilo se identifikovat celkem 6 nových, v odborné literatuře dosud nepopsaných, sirných sloučenin. S těmito látkami bude následně provedena senzorická analýza a testování jejich biologických vlastností (antimikrobiální a cytotoxická aktivita).
Název v anglickém jazyce
Major sulfur-containing metabolites of Sicilian garlic (Nectaroscordum siculum)
Popis výsledku anglicky
This study was aimed at isolation and spectral characterization of sulfur-containing compounds of Sicilian garlic (Nectaroscordum siculum). In total, 6 novel, yet unknown compounds have been identified. Sensory and biological activities (antimicrobial and cytotoxic) of these compounds will be evaluated in the next stage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků "XLVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin"
ISBN
978-80-7080-968-6
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
"154?157"
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
23. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—