Effect of colostrum quality on passiveimmunization of calves
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898177" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898177 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of colostrum quality on passiveimmunization of calves
Popis výsledku v původním jazyce
This study deals with the impact of quality of colostrum on calf passive immunity. Colostral immunity represents important milestone in calf life which decides about immunity of organism in early phases of its life. The first part deals with the nutrition of calves, mainly focused to the colostral period. Diseases of digestive and respiratory tract that occur often in calves in the period from birth to weaning and cause huge economic losses are characterized in the second part of the study. Chapters in the third part describe the methods of the evaluation of colostrum quality and the level of passive immunity in calves. The experiment was carried out on 179 calves. Unfortunately, the statistical correlation between the specific weight of colostrum and the total protein level in serum was not statistically proven. The significance level was above P > 0.05. The closing part describes results of the study and recommendations related to the farm.
Název v anglickém jazyce
Effect of colostrum quality on passiveimmunization of calves
Popis výsledku anglicky
This study deals with the impact of quality of colostrum on calf passive immunity. Colostral immunity represents important milestone in calf life which decides about immunity of organism in early phases of its life. The first part deals with the nutrition of calves, mainly focused to the colostral period. Diseases of digestive and respiratory tract that occur often in calves in the period from birth to weaning and cause huge economic losses are characterized in the second part of the study. Chapters in the third part describe the methods of the evaluation of colostrum quality and the level of passive immunity in calves. The experiment was carried out on 179 calves. Unfortunately, the statistical correlation between the specific weight of colostrum and the total protein level in serum was not statistically proven. The significance level was above P > 0.05. The closing part describes results of the study and recommendations related to the farm.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Lazarové dni výživy a veterinárnej dietetiky XIII.
ISBN
978-80-8077-581-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
100-103
Název nakladatele
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
6. 9. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—