Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obohacený jogurt se zvýšeným obsahem proteinů a s rostlinnými antioxidanty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F21%3A43903611" target="_blank" >RIV/60076658:12220/21:43903611 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obohacený jogurt se zvýšeným obsahem proteinů a s rostlinnými antioxidanty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jogurt s vyšším obsahem mléčné bílkoviny a s přídavkem specifické ovocné složky, která do výrobku vnáší intenzivní příjemnou chuť a vysoký obsah přirozených biologicky aktivních látek (rostlinné antioxidanty, vitamin C).

  • Název v anglickém jazyce

    Enriched yogurt with increased protein content and with plant antioxidants

  • Popis výsledku anglicky

    Yogurt with a higher milk protein content and with the addition of a specific fruit component, which brings to the product an intense pleasant taste and a high content of natural biologically active compounds (plant antioxidants, vitamin C).

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    GAJU 096/2021/T

  • Číselná identifikace

    GAJU 096/2021/T

  • Technické parametry

    Na funkčním vzorku spolupracoval tým autorů z JU ZF a společnost Agrola s.r.o. (IČ: 466 82 325). Výrobek Obohacený jogurt se zvýšeným obsahem proteinů a s rostlinnými antioxidanty představuje funkční vzorek, který navazuje na užitný vzor s názvem „Jogurt z pasterovaného mléka“ (číslo přihlášky: 2021-39486 PUV - národní s žádostí o zapsání do rejstříku; datum podání: 17. 12. 2021). Cílem řešení je jogurt připravený z pasterovaného kravského mléka, obohacený jednak sušeným odstředěným mlékem (SOM) a dále přídavkem ovocné složky z drobného ovoce s vysokým obsahem biologicky aktivních rostlinných antioxidantů, přirozených rostlinných barviv antokyanů a vitaminu C.

  • Ekonomické parametry

    Zatím nevyužívaný výsledek, proto nejsou ekonomické parametry známy

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60076658

  • Název vlastníka

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta; AGRO-LA Jindřichův Hradec

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    O - Doposud nevyužívaný výsledek

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem