Obohacený jogurt se zvýšeným obsahem proteinů a s rostlinnými antioxidanty
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F21%3A43903611" target="_blank" >RIV/60076658:12220/21:43903611 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obohacený jogurt se zvýšeným obsahem proteinů a s rostlinnými antioxidanty
Popis výsledku v původním jazyce
Jogurt s vyšším obsahem mléčné bílkoviny a s přídavkem specifické ovocné složky, která do výrobku vnáší intenzivní příjemnou chuť a vysoký obsah přirozených biologicky aktivních látek (rostlinné antioxidanty, vitamin C).
Název v anglickém jazyce
Enriched yogurt with increased protein content and with plant antioxidants
Popis výsledku anglicky
Yogurt with a higher milk protein content and with the addition of a specific fruit component, which brings to the product an intense pleasant taste and a high content of natural biologically active compounds (plant antioxidants, vitamin C).
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
GAJU 096/2021/T
Číselná identifikace
GAJU 096/2021/T
Technické parametry
Na funkčním vzorku spolupracoval tým autorů z JU ZF a společnost Agrola s.r.o. (IČ: 466 82 325). Výrobek Obohacený jogurt se zvýšeným obsahem proteinů a s rostlinnými antioxidanty představuje funkční vzorek, který navazuje na užitný vzor s názvem „Jogurt z pasterovaného mléka“ (číslo přihlášky: 2021-39486 PUV - národní s žádostí o zapsání do rejstříku; datum podání: 17. 12. 2021). Cílem řešení je jogurt připravený z pasterovaného kravského mléka, obohacený jednak sušeným odstředěným mlékem (SOM) a dále přídavkem ovocné složky z drobného ovoce s vysokým obsahem biologicky aktivních rostlinných antioxidantů, přirozených rostlinných barviv antokyanů a vitaminu C.
Ekonomické parametry
Zatím nevyužívaný výsledek, proto nejsou ekonomické parametry známy
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60076658
Název vlastníka
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta; AGRO-LA Jindřichův Hradec
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
O - Doposud nevyužívaný výsledek
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—