Využití robotické ruky jako náhrada ruční práce dojičů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F22%3A43904935" target="_blank" >RIV/60076658:12220/22:43904935 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití robotické ruky jako náhrada ruční práce dojičů
Popis výsledku v původním jazyce
Jedním z nejvýznamnějších vynálezů 20. století pro mléčné farmy je bezesporu dojicí robot. Vývoj dojicích robotů se datuje od 70. let minulého století a v praxi byl poprvé nasazen v 90. letech. Zavedení robotizovaných prvků do zemědělské prvovýroby znamená zjednodušení, zrychlení a zefektivnění stávajících procesů. Využití robotické ruky na klasických dojírnách je další krok robotizace dojícího procesu.
Název v anglickém jazyce
The use of a robotic hand as a substitute for the manual work of milkers
Popis výsledku anglicky
Milking robot is undoubtedly one of the most significant innovations for dairy farms of the 20th century. Its development dates back to the 1970s, and it was used in practice for the first time in the 1990s. Introducing robotic elements into primary production in agriculture means significant simplification, acceleration and increasing efficiency of existing processes. Using a robotic hand in conventional milking parlours is the next step in robotising the whole milking process.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FV40316" target="_blank" >FV40316: Vývoj komplexu modulárního systému robotizovaného dojení za současného hodnocení parametrů chovu aplikací metod umělé inteligence</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální otázky bioklimatologie zvířat 2022
ISBN
978-80-7403-277-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
"86–88"
Název nakladatele
Výzkumný ústav živočišné výroby
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
30. 11. 2022
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—