Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hop latent viroid (HLVd)-caused pathogenesis: effects of HLVd infection on lupulin composition of meristem culture-derived Humulus lupulus

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12310%2F01%3A00003519" target="_blank" >RIV/60076658:12310/01:00003519 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Hop latent viroid (HLVd)-caused pathogenesis: effects of HLVd infection on lupulin composition of meristem culture-derived Humulus lupulus

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Season-dependent fluctuation of hop latent viroid in meristem tips enabled selection of viroid-free cultures from Osvald's clones and cv. Premiant. These mericlones were used to evaluate effect of viroid infection on the composition of hop resins and essential oils in the first production year. On average, viroid infection decreased content of alfa-bitter acids by 40 % whilst the content of beta-bitter acids and the ratio of humulone/cohumulone and lupulone/colupulone was not influenced.

  • Název v anglickém jazyce

    Hop latent viroid (HLVd)-caused pathogenesis: effects of HLVd infection on lupulin composition of meristem culture-derived Humulus lupulus

  • Popis výsledku anglicky

    Season-dependent fluctuation of hop latent viroid in meristem tips enabled selection of viroid-free cultures from Osvald's clones and cv. Premiant. These mericlones were used to evaluate effect of viroid infection on the composition of hop resins and essential oils in the first production year. On average, viroid infection decreased content of alfa-bitter acids by 40 % whilst the content of beta-bitter acids and the ratio of humulone/cohumulone and lupulone/colupulone was not influenced.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA521%2F99%2F1591" target="_blank" >GA521/99/1591: Blokování sekvencí příbuzných chalkon syntáze pomocí antisense a sense RNA: studium genů podmiňujících biosyntézu hořkých látek u chmelu (H.lupulus)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biologia Plantarum

  • ISSN

    0006-3134

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    579-585

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus