Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12310%2F09%3A00010468" target="_blank" >RIV/60076658:12310/09:00010468 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67179843:_____/09:00328085

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Invert sugar (an equimolar mixture of glucose and fructose prepared by sucrose hydrolysis) is a very important food component. We have prepared magnetically responsive alginate microbeads containing entrapped Saccharomyces cerevisiae cells and magnetitemicroparticles which can be easily separated in an appropriate magnetic separator. The microbeads (typical diameter between 50 and 100 mm) were prepared using the water-in-oil emulsication process. The prepared microbeads containing yeast cells with invertase activity enabled efcient sucrose conversion. The biocatalyst was quite stable; the same catalytic activity was observed after one month storage at 4 1C and the microbeads could be used at least six times.

  • Název v anglickém jazyce

    Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles

  • Popis výsledku anglicky

    Invert sugar (an equimolar mixture of glucose and fructose prepared by sucrose hydrolysis) is a very important food component. We have prepared magnetically responsive alginate microbeads containing entrapped Saccharomyces cerevisiae cells and magnetitemicroparticles which can be easily separated in an appropriate magnetic separator. The microbeads (typical diameter between 50 and 100 mm) were prepared using the water-in-oil emulsication process. The prepared microbeads containing yeast cells with invertase activity enabled efcient sucrose conversion. The biocatalyst was quite stable; the same catalytic activity was observed after one month storage at 4 1C and the microbeads could be used at least six times.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Magnetism and Magnetic Materials

  • ISSN

    0304-8853

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    321

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000265278000033

  • EID výsledku v databázi Scopus