Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12310%2F09%3A00010468" target="_blank" >RIV/60076658:12310/09:00010468 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/09:00328085
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles
Popis výsledku v původním jazyce
Invert sugar (an equimolar mixture of glucose and fructose prepared by sucrose hydrolysis) is a very important food component. We have prepared magnetically responsive alginate microbeads containing entrapped Saccharomyces cerevisiae cells and magnetitemicroparticles which can be easily separated in an appropriate magnetic separator. The microbeads (typical diameter between 50 and 100 mm) were prepared using the water-in-oil emulsication process. The prepared microbeads containing yeast cells with invertase activity enabled efcient sucrose conversion. The biocatalyst was quite stable; the same catalytic activity was observed after one month storage at 4 1C and the microbeads could be used at least six times.
Název v anglickém jazyce
Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles
Popis výsledku anglicky
Invert sugar (an equimolar mixture of glucose and fructose prepared by sucrose hydrolysis) is a very important food component. We have prepared magnetically responsive alginate microbeads containing entrapped Saccharomyces cerevisiae cells and magnetitemicroparticles which can be easily separated in an appropriate magnetic separator. The microbeads (typical diameter between 50 and 100 mm) were prepared using the water-in-oil emulsication process. The prepared microbeads containing yeast cells with invertase activity enabled efcient sucrose conversion. The biocatalyst was quite stable; the same catalytic activity was observed after one month storage at 4 1C and the microbeads could be used at least six times.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Magnetism and Magnetic Materials
ISSN
0304-8853
e-ISSN
—
Svazek periodika
321
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000265278000033
EID výsledku v databázi Scopus
—