One-step magnetic modification of yeast cells by microwave-synthesized iron oxide microparticles
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F13%3A33147697" target="_blank" >RIV/61989592:15310/13:33147697 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/13:00398962 RIV/60461373:22330/13:43895211
Výsledek na webu
<a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/lam.12069/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/lam.12069/abstract</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/lam.12069" target="_blank" >10.1111/lam.12069</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
One-step magnetic modification of yeast cells by microwave-synthesized iron oxide microparticles
Popis výsledku v původním jazyce
Baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae) cells were magnetically modified with magnetic iron oxide particles prepared by microwave irradiation of iron(II) sulfate at high pH. The modification procedure was very simple and fast. Both non-cross-linked andglutaraldehyde cross-linked magnetic cells enabled efficient sucrose conversion into glucose and fructose, due to the presence of active intracellular invertase. The prepared magnetic whole-cell biocatalyst was stable; almost the same catalytic activitywas observed after 1-month storage at 4 degrees C. Simple magnetic separation and stability of the developed biocatalyst enabled its reusability without significant loss of enzyme activity.
Název v anglickém jazyce
One-step magnetic modification of yeast cells by microwave-synthesized iron oxide microparticles
Popis výsledku anglicky
Baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae) cells were magnetically modified with magnetic iron oxide particles prepared by microwave irradiation of iron(II) sulfate at high pH. The modification procedure was very simple and fast. Both non-cross-linked andglutaraldehyde cross-linked magnetic cells enabled efficient sucrose conversion into glucose and fructose, due to the presence of active intracellular invertase. The prepared magnetic whole-cell biocatalyst was stable; almost the same catalytic activitywas observed after 1-month storage at 4 degrees C. Simple magnetic separation and stability of the developed biocatalyst enabled its reusability without significant loss of enzyme activity.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Letters in Applied Microbiology
ISSN
0266-8254
e-ISSN
—
Svazek periodika
56
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
456-461
Kód UT WoS článku
000319071800010
EID výsledku v databázi Scopus
—