Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

One-step magnetic modification of yeast cells by microwave-synthesized iron oxide microparticles

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F13%3A33147697" target="_blank" >RIV/61989592:15310/13:33147697 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67179843:_____/13:00398962 RIV/60461373:22330/13:43895211

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/lam.12069/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/lam.12069/abstract</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/lam.12069" target="_blank" >10.1111/lam.12069</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    One-step magnetic modification of yeast cells by microwave-synthesized iron oxide microparticles

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae) cells were magnetically modified with magnetic iron oxide particles prepared by microwave irradiation of iron(II) sulfate at high pH. The modification procedure was very simple and fast. Both non-cross-linked andglutaraldehyde cross-linked magnetic cells enabled efficient sucrose conversion into glucose and fructose, due to the presence of active intracellular invertase. The prepared magnetic whole-cell biocatalyst was stable; almost the same catalytic activitywas observed after 1-month storage at 4 degrees C. Simple magnetic separation and stability of the developed biocatalyst enabled its reusability without significant loss of enzyme activity.

  • Název v anglickém jazyce

    One-step magnetic modification of yeast cells by microwave-synthesized iron oxide microparticles

  • Popis výsledku anglicky

    Baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae) cells were magnetically modified with magnetic iron oxide particles prepared by microwave irradiation of iron(II) sulfate at high pH. The modification procedure was very simple and fast. Both non-cross-linked andglutaraldehyde cross-linked magnetic cells enabled efficient sucrose conversion into glucose and fructose, due to the presence of active intracellular invertase. The prepared magnetic whole-cell biocatalyst was stable; almost the same catalytic activitywas observed after 1-month storage at 4 degrees C. Simple magnetic separation and stability of the developed biocatalyst enabled its reusability without significant loss of enzyme activity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Letters in Applied Microbiology

  • ISSN

    0266-8254

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    456-461

  • Kód UT WoS článku

    000319071800010

  • EID výsledku v databázi Scopus