Ferrofluid modified Saccharomyces cerevisiae cells for biocatalysis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12310%2F09%3A00010467" target="_blank" >RIV/60076658:12310/09:00010467 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/09:00328084
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Ferrofluid modified Saccharomyces cerevisiae cells for biocatalysis
Popis výsledku v původním jazyce
An inexpensive and non-toxic magnetically responsive biocatalyst was prepared by ferrouid modication of Saccharomyces cerevisiae cells. The prepared biocatalyst enabled efcient decomposition of hydrogen peroxide (HP) and sucrose conversion, due to the presence of active intracellular catalase and invertase. HP was efciently decomposed in water solutions up to 2% concentration, leaving very low residual HP concentration after treatment. The biocatalyst was stable; the same catalytic activity was observedafter one month storage at 4 degree of C.
Název v anglickém jazyce
Ferrofluid modified Saccharomyces cerevisiae cells for biocatalysis
Popis výsledku anglicky
An inexpensive and non-toxic magnetically responsive biocatalyst was prepared by ferrouid modication of Saccharomyces cerevisiae cells. The prepared biocatalyst enabled efcient decomposition of hydrogen peroxide (HP) and sucrose conversion, due to the presence of active intracellular catalase and invertase. HP was efciently decomposed in water solutions up to 2% concentration, leaving very low residual HP concentration after treatment. The biocatalyst was stable; the same catalytic activity was observedafter one month storage at 4 degree of C.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Research International
ISSN
0963-9969
e-ISSN
—
Svazek periodika
42
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000266197300019
EID výsledku v databázi Scopus
—