Prevalence of type I sensitization to alpha-gal in forest service employees and hunters: Is the blood type an overlooked risk factor in epidemiological studies of the alpha-Gal syndrome?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12310%2F17%3A43895644" target="_blank" >RIV/60076658:12310/17:43895644 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60077344:_____/17:00482864
Výsledek na webu
<a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/all.13206/epdf" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/all.13206/epdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/all.13206" target="_blank" >10.1111/all.13206</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Prevalence of type I sensitization to alpha-gal in forest service employees and hunters: Is the blood type an overlooked risk factor in epidemiological studies of the alpha-Gal syndrome?
Popis výsledku v původním jazyce
We read with great interest the cross-sectional study presented by Fischer et al. showing the higher risk to develop red meat allergy in individuals exposed to ticks and with a high prevalence of anti-a-Gal IgE response. The a-Gal syndrome is a tick-related allergy, affecting individuals mainly in Europe, the United States, and Australia. The sensitization mediated by the IgE response to tick-produced proteins with a-Gal modifications could result in anaphylactic reactions to tick bite and/or red meat consumption.
Název v anglickém jazyce
Prevalence of type I sensitization to alpha-gal in forest service employees and hunters: Is the blood type an overlooked risk factor in epidemiological studies of the alpha-Gal syndrome?
Popis výsledku anglicky
We read with great interest the cross-sectional study presented by Fischer et al. showing the higher risk to develop red meat allergy in individuals exposed to ticks and with a high prevalence of anti-a-Gal IgE response. The a-Gal syndrome is a tick-related allergy, affecting individuals mainly in Europe, the United States, and Australia. The sensitization mediated by the IgE response to tick-produced proteins with a-Gal modifications could result in anaphylactic reactions to tick bite and/or red meat consumption.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30102 - Immunology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Allergy
ISSN
0105-4538
e-ISSN
—
Svazek periodika
72
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
2044-2045
Kód UT WoS článku
000415921800024
EID výsledku v databázi Scopus
—