Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

DEVELOPMENT OF WASTE PRODUCTION AND DISPOSAL IN THE CZECH REPUBLIC AND POSSIBILITIES OF THEIR FURTHER USE

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F23%3A43907843" target="_blank" >RIV/60076658:12510/23:43907843 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://omp.ef.jcu.cz/index.php/EF/catalog/book/87" target="_blank" >https://omp.ef.jcu.cz/index.php/EF/catalog/book/87</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    DEVELOPMENT OF WASTE PRODUCTION AND DISPOSAL IN THE CZECH REPUBLIC AND POSSIBILITIES OF THEIR FURTHER USE

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The rate of recycling and reuse of waste in the EUis increasing; however, the amount of waste generated perinhabitant is increasing. Food waste is one of the mainproblems in terms of ethical and social impact. This impactleads to food poverty, food insecurity and hunger. However,it also has a significant economic and environmental impactdue to over-consumption of natural resources andgreenhouse gas emissions. This chapter aims to map theproduction and management of waste in the Czech Republicwith a focus on the amount of waste and its development inthe agricultural-food complex, compared with other EUcountries and options for reducing waste. Although foodwaste represents about 2.5% of the total waste produced inthe Czech Republic, the reasons for solving this problem aremotivated by societal problems such as waste of resources,production of greenhouse gas emissions, impact on theenvironment and economic growth.

  • Název v anglickém jazyce

    DEVELOPMENT OF WASTE PRODUCTION AND DISPOSAL IN THE CZECH REPUBLIC AND POSSIBILITIES OF THEIR FURTHER USE

  • Popis výsledku anglicky

    The rate of recycling and reuse of waste in the EUis increasing; however, the amount of waste generated perinhabitant is increasing. Food waste is one of the mainproblems in terms of ethical and social impact. This impactleads to food poverty, food insecurity and hunger. However,it also has a significant economic and environmental impactdue to over-consumption of natural resources andgreenhouse gas emissions. This chapter aims to map theproduction and management of waste in the Czech Republicwith a focus on the amount of waste and its development inthe agricultural-food complex, compared with other EUcountries and options for reducing waste. Although foodwaste represents about 2.5% of the total waste produced inthe Czech Republic, the reasons for solving this problem aremotivated by societal problems such as waste of resources,production of greenhouse gas emissions, impact on theenvironment and economic growth.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Regions in Context V - Principles of circular economics in regional management leading to increased efficiency of systems

  • ISBN

    978-80-7694-048-2

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    20-33

  • Počet stran knihy

    71

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly